Geç kalmadan önleminizi alın!

Şehrin en işlek caddelerinden birisi olan Rauf Denktaş Caddesi'nde yaya üst geçidin olmaması yüzünden vatandaşların can güvenliği tehlikeye atılıyor. Vatandaşlar ise yaya geçidi olmasa bile en azından trafik ışığı konulmasını istiyor

Konya Büyükşehir Belediyesi son 10 yılda 65 yeni yaya alt-üst geçidi yaptı. Başkan Tahir Akyürek ise ihtiyaç doğrultusunda yeni alt-üst geçidi yapamaya devam edeceklerini söylemişti. Şehir merkezine gösterişe yakın yüksek bütçeli asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri yapılırken, şehrin önemli caddeleri ise bu hizmetlerden uzak kalıyor. Kılınçarslan Mahallesi'nden geçen Rauf Denktaş Caddesi Konya'nın en işlek caddelerinden biri haline geldi. Cadde, Sille'ye ulaşımı sağlamasının yanı sıra, çevre yoluna da bağlanıyor.  Kentsel dönüşümle birlikte nüfusu hızla artan bölgede trafik yoğunluğu da artıyor. Buna rağmen mahallenin geçtiği cadde üzerinde herhangi bir yaya üst geçidi bulunmuyor. Mahalle Muhtarı Cumali Ünver, artık karşıdan karşıya geçmenin büyük risk oluşturduğunu söyledi. Cadde üzerinde mutlaka önlemlerin artırılması gerektiğini belirterek, “Bir önlem alınması için illa ki birilerinin canın yanması mı gerekiyor” diye tepki gösterdi.



EN İŞLEK CADDE HALİNE GELDİ

Geçen hafta karşıdan karşıya geçmek isteyen bir genci araba çarptığını belirten Ünver, “Burada çok sayıda trafik kazası oluyor. Yaşanan kazalar nedeniyle yaya üst geçit talebimizi Büyükşehir Belediyesi'ne ilettik. Ancak bize bulanan mevkide köprünün ayak ölçüleri uyuşmuyor diye açıklama geldi. Belediyeye göre buraya yay üst geçidi yapılacak kadar bir yoğunluk yokmuş. Yaşanan kazalar da örnek teşkil etmiyor” dedi.  Caddenin İlknur sokak girişinin olduğu yerde Büyükbayram Ortaokulu ve Melikşah Ana Okulu'nun bulunduğunu ifade eden Ünver, “Aynı şekilde sağlı sollu otobüs durakları var.  Sille yoluna doğru alışveriş merkezi ve otel var. Burası Konya'nın en işlek caddelerinden biri haline geldi. Mahalle sakinleri üst geçitle ilgili baskı yapıyor.  Artık burada yol kapatma eylemi yapmayı planlıyoruz. İmza kampanyası yaptık, dilekçe yazdık yine de hiçbir şey yapılmıyor. Okul yolu olduğunu gösteren işaret bile yok” açıklamasında bulundu.



PAZAR ZAMANI KAZA RİSKİ ARTIYOR

Mahallenin bir apartmanında kapıcılık yapan Halil Tüysüz, apartman sakinlerinin üst geçitle ilgili imza kampanyası başlattığını söyledi. Ancak yayaüst geçitle ilgili herhangi bir sonuç alamadıklarını ifade eden Tüysüz, "Kentsel dönüşümle birlikte buraya yüksek katlı yeni binalar yapılıyor. Bundan dolayı da nüfus her geçen artıyor. Kılınçarslan Mahallesi Konya'nın en kalabalık mahallelerinden biri haline geliyor. Mahallenin her tarafında inşaat halinde yeni binaları görebiliyoruz. Nüfus yoğunluğu ilerleyen yıllarda çok daha fazla artacak. İnşallah en kısa sürede yeni bir yaya üst geçit inşa edilir" dedi.  Cadde üzerinde 10 yıldır esnaflık yaptığını belirten Yaşar Taşdelen ise, Salı günleri semt pazarının kurulmasıyla birlikte araç çarpma riskinin 2 katına çıktığını söyledi. Pazarla birlikte yoğunluğun arttığını ifade eden Taşdelen, “Yaya üst geçidi yapılamıyorsa en azından uyarı levhası ya da MOBESE koyulabilir. Araçların hızını yavaşlatan setler de koyulabilir. Ne yaya yolunu gösteren işaret var. Ne de ikaz lambası var. Okul girişi olduğunu belli eden levha koymak çok mu zor. Günde binlerce vatandaş karşıdan karşıya geçiyor. Kazaların yaşanmasına rağmen önlem alınmaması mahalle sakinlerinin tepkisine yol açıyor” diye konuştu. Çevre yolundan geçerek Sille Kavşağı'nı kullanan bir araç sürücüsünün virajdan dolayı ani fren yapamadığını belirten Mithat Demir isimli esnaf da, yetkilileri göreve davet etti. Cadde üzerinde hız sınırının 60 olduğunu hatırlatan Demir, “Ancak araçlar kavşaktan çıkar çıkmaz hız yapıyor. Otobüsler de yolcu indirip bindirmek için durakta bekliyor. Otobüsten dolayı da karşıya geçen vatandaşları, hızla gelen bir araç göremiyor. Özellikle sabah saatlerinde bu tür kaza riski çok oluyor. Artık trafik kazalarının yaşanmasını istemiyoruz” diyerek üst geçit talebini yineledi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri