GDO'lu pirinç skandalı büyüyor

Bakan Yazıcı "Tekirdağ'da da bu tür ithalat yapıldığı bilgisine ulaşıldı" dedi. Manisa'da da 8 ton pirince 'GDO şüphesi' ile el konuldu.

GDO'lu pirinç soruşturması kapsamında aralarında Tiryaki Agro, Tat Bakliyat ve Göze Tarım’ın sahipleri ile üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi, ‘Biyolojik terör’ ve ‘kaçakçılık’ iddialarıyla dün tutuklanmıştı.

Soruşturma dosyasına giren İTÜ raporunda ürünlerin taşınması ve depolanması sırasında GDO bulaşmış olma ihtimaline karşı, pirinçlerin steril su ile iki kez yıkanarak analiz yapıldığı ifade edilmişti.

GDO'LU 8 TON PİRİNCE EL KONULDU

Mersin'den gelen bu haberlerin ardından şimdi de Tekirdağ'da benzer bir olay yaşandı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, konuytla ilgili şunları söyledi:

ÜÇ BAKLİYAT DEVİ GÖZALTINDA

"Biz gümrük kapılarımızda, kara, hava, deniz her neresiyse koruyucu, kollayıcı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mersin'deki olaylarla ilgili savcılığın gizlilik kararı var. Yargı süreci devam ediyor. Aynı olayla ilgili, 'başka limanlardan başka yerlerden ithalat olmuş mu?' şeklindeki çalışmalar sonucu, Tekirdağ'da da bu tür ithalat yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Konu savcılıkla paylaşıldı. Bizim bu olayla ilgili kolluk görevini, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, emniyetle koordineli şekilde sürdürüyor. Bu ürünlerin ne olacağıyla ilgili özel kanun var. Tabii yargı sonucu, kanun çerçevesinde değerlendirmeleri yapacağız."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri