Gazze’ye yardımlar sağlıklı yapılamıyor

Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ferhan Merter, Gazze'de Refah Sınır Kapısı'nda beklediklerini, kapı her zaman açık tutulmadığı için yardımların yeterince sağlıklı yapılamadığını söyledi.
Merter, telefonla yaptığı açıklamada, İsrail'in hava kuvvetleriyle Gazze'ye saldırmasının ardından bir yardım kampanyası başlattıklarını, oluşturulan ekiple birlikte İstanbul'dan hareket ederek Gazze sınırına geldiklerini söyledi. 
4 kamyon ilaç ve 20 ton makarna ile pirinci Gazze halkına ulaştırmak için 24 saattir Refah Sınır Kapısı'nda beklediklerini belirten Merter, "Şu an Refah Sınır Kapısı'nda bekliyoruz. Kapı her zaman açık olmadığı için yardımlar yeterince sağlıklı olmuyor. Tıbbi malzeme yardımı konusunda sıkıntı çekiliyor. Gıda yardımı neredeyse hiç yapılamıyor" dedi. 
Kapıda bir yığılma olduğunu ve ulaştırılan yardımların mağdur insanların eline ne zaman ulaşabileceğinin belli olmadığını ifade eden Merter şunları kaydetti: 
"Sınırdan 30 kilometre uzakta yardım kamyonları bekletiliyor. Bu şekilde yığılmanın önüne geçilmeye çalışılıyor. Buradan dumanları, savaş uçaklarını görebiliyoruz. Yaralılar bu kapıdan ambulanslarla Mısır'a götürülüyor. Orada tedavileri yapılmaya çalışılıyor. Kimsenin görmek isteyeceği manzaralar değil bunlar. Çünkü yaralıların çoğunun ayakları ya da kolları yok. Hepsi perişan. Sorunlarını, dertlerini, yaşadıkları acı durumu anlatamıyorlar. Bu kapıların acilen yardım konusunda açılması gerekiyor." 
Kendilerinin Refah Sınır Kapısı'nda, diğer arkadaşlarının ise başka bir sınır kapısında gıda yardımını ulaştırabilmek için beklemeye devam edeceklerini dile getiren Merter, insanların Gazze'de kan ağladığını, yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri