Gazze’nin kalıcı projelere ihtiyacı var

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazzeye ayni ve nakdi olmak üzere 18 milyon 719 bin 400 TL değerinde yardım yaptı.
 İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bundan sonra okul, hastane, yetimhaneler inşa etme gibi kalıcı projelere ağırlık vereceklerini söyledi.
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yapılan açıklamada Gazze’ye ayni ve nakdi olmak üzere toplam 18 milyon 719 bin 400 TL değerinde yardım yapıldığı belirtildi. Yapılan yardımlarla Gazze’nin gıda, ilaç vs. ihtiyaçlarının kısmen giderildiğini ifade eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, bundan sonra okul, hastane, yetimhaneler inşa etme gibi kalıcı projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Gazze’de açtıkları irtibat bürosuyla çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Yıldırım, açtıkları büronun büyük ilgi gördüğünü, büronun Türkiye’den gidenlerin buluşma noktası olduğunu söyledi. İHH’dan yapılan açıklamada 27 Aralık 2008 tarihinde başlayan İsrail saldırılarından sonra yapılan yardımlar şu şekilde:
İlk gün saldırılarda zarar gören 400 yaralı ve şehit ailesine 300’er dolar, toplam 170 bin TL nakdi yardım yapıldı. Saldırılardan zarar görenlere yönelik 30 bin TL’lik çadır, elbise ve battaniye dağıtımı, irtibat ofisimiz tarafından yapıldı. 50 ton un Mısır’dan satın alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Elektriklerin sürekli kesik olması nedeniyle 2 ton mum Gazze'ye gönderildi. Saldırılardan zarar gören Gazze halkına ikinci kez 450 bin TL'lik nakdi yardım yapıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, milletvekilleri ve doktorların da aralarında bulunduğu bir ekip, bölgeye giderek Gazze Sağlık Bakanlığı yetkililerine 4 milyon 800 bin TL nakdi yardım ulaştırdı. Gazze’ye götürülen doktor ekibiyle, bölgenin ihtiyacı olan ilaç, tıbbi malzeme ve sağlık harcamalarında kullanılmak üzere nakdi yardımlar bölgeye gönderildi. Saldırılarda evi tamamen yıkılan 2 bin ailenin her birine 2 bin dolar nakdi yardım yapıldı. Şehit ailelerine ise 1000 dolar yardım yapıldı. Bu ailelere toplam 6 milyon 500 bin TL yardım dağıtıldı. Gazze’de son saldırılardan önce 2 bin 500 yetime bakan İHH, son saldırılardan sonrada 3 bin yetimin daha sponsorluğunu üstlendi.  15 ton tıbbi malzeme ve ilaç Gazze’ye ulaştırıldı. Sekiz doktor ve bir hemşireden oluşan sağlık ekibi, Gazze’ye girip yaralıların tedavisine katıldı. Yedi kişilik yardım ekibi, Gazze’de yaralı ve mülteci ailelerini ziyaret ederek yardımların koordinasyonunu yürüttüler. Türkiye’de toplanan ayni yardımların bölgeye daha hızlı ulaştırılması için THY’nin tahsis ettiği yardım uçağı ile yedi TIRlık yardım malzemesi Gazze’ye ulaştırıldı. 500 bin TL değerindeki 38 tonluk bu yardımın içeriği 11 ton süt tozu, 10 ton şeker, 11,5 ton konserve balık, 300 koli muhtelif ilaçtan oluşmaktaydı.
Toplam değeri 670 bin TL olan Sahra Hastanesi, jeneratör, ilaç ve temel gıda maddelerinden oluşan 34 tonluk ikinci bir yardım uçağı da bölgeye ulaştırıldı. Maddi değeri 585 bin TL olan ve acil ihtiyaç duyulan ilaç, tıbbı malzeme, süt tozu ve gıda malzemeleri taşıyan 36,7 tonluk üçüncü kargo uçağı da bölgeye gönderildi.  Bölgedeki acil insani ihtiyacı daha geniş çaplı karşılamak için maddi değeri 2 milyon 774 bin 400 TL olan 1.000 tonluk bir gemi ile bölgeye ilaç, tıbbi malzeme, jeneratör, temizlik ve gıda maddesi sevk edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri