Gazze’den teşekkür

Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki ve Yardım Kuruluşları Birliği Başkanı Fuat El-Nahhal, Filistin davasına sahip çıkan ve yaptığı yardımlarla halkına destek olan Konyaya teşekkür ziyaretinde bulundu


Gazze Büyükşehir Belediye Başkanı Refik Mekki ve Yardım Kuruluşları Birliği Başkanı Fuat El-Nahhal’ın ziyaretlerinin ilk durağı İHH-Ayder Anadolu İnsani Yardım Derneği oldu. İHH-Ayder yönetiminin hazır bulunduğu ziyarete Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de katıldı.
MESCİD-İ AKSA TÜM MÜSLÜMANLARIN KUTSALI
Ayder-İHH Konya Temsilcisi Hidayet Yılmaz, derneğin kuruluşundan itibaren hep Filistin’in yanında olduklarını, Mescid-i Aksa’nın yalnız Filistinlilerin değil tüm Müslümanların kutsalı olduğunu vurguladı. İşgal devleti İsrail’in tüm kapılardaki ambargoları kaldırıncaya ve işgal ettiği toprakları terk edinceye kadar Filistin’e desteklerinin devam edeceğinin altını çizen Hidayet Yılmaz, “Sivil toplum kuruluşları olarak bu konuda yapılacak tüm faaliyetlerde halkların Mescid-i Aksa duyarlılığı etrafında birleşmesi, hala devam etmekte olan insanlık dışı ablukanın kaldırılması için, oluşturulacak baskılarla hükümetlerin İsrail ile olan ilişkilerini gözden geçirmelerine vesile olmaktır” dedi.
İŞGAL SONA ERENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM
Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi de Filistin’de İsrail’in gerçekleştirdiği vahşete biran önce son verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, sivil toplum kuruluşları olarak her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olacaklarını ifade etti. Selvi, sorun çözülünceye kadar mücadelelerinin devam edeceğine işaret etti.  
KONYA HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
Türk halkına ve hükümetine yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gazze Büyükşehir Belediye Başkanı Refik Mekki, özel olarak Konya halkının kendilerine gösterdiği yardım için teşekkür ziyaretinde bulunmak üzere Konya’da olduklarını aktardı. Türk halkının gösterdiği destekten dolayı kalplerinde sevgi ve muhabbetle geldiklerini ifade eden Mekki, Gazze’ye ilk olarak Türkiye’nin yardım ettiğinin altını çizdi ve şöyle devam etti: “Bizlerin yardımına gelen ilk sizsiniz. Bunlar hiçbir şekilde unutulmayacak. Aramızdaki sevgi, kardeşlik ve yardımlaşmayı artırmak için geldik. Zaten Türkiye ile aramızda tarihsel bağ var, bu inkar edilemez. Filistin davası tüm İslam aleminin davasıdır.”
Gazze’de yaşanan sıkıntıları da anlatan Mekki, Filistin halkının tüm bunlara rağmen direnişi seçtiğini belirtti.
YARDIM KURULUŞLARI FİLİSTİN İÇİN HAYIR YARIŞINDA
Yardım Kuruluşları Birliği Başkanı Fuat El-Nahhal de Filistin konusunda yapılan yardımlara teşekkür ederek, Türk halkının her zaman yanlarında olduğunu bildiklerini söyledi. Türk yardım kuruluşlarının da Filistin halkına yardım etmek için hayır yarışına girdiğini anlatan Nahhal, bu yardımların devam etmesini isteyerek, “Savaş bitmiş değil, sıkıntılar devam ediyor. En büyük isteğimiz kapıların açılıp ambargonun kaldırılması” dedi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri