GAZZE'DEN İSRAİL'E ROKET SALDIRISI: AŞDOD'DA 2 YARALI

Dünkü saldırılarda ölen israilliler'in sayısı 8'e yükseldiGazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine bu sabah düzenlenen bir Grad roketi saldırısında 2 İsrailli yaralandı
Henüz sorumluluğunu Gazze'den hiçbir Filistinli grubun üstlenmediği saldırıda, Grad roketi bir yeşivayı (din okulu) vurdu. Okulun bahçesine düşen ve binasına da hasar veren saldırıda 2 kişi şarapnel parçalarıyla yaralandı.
İsrail ordu sözcülüğü, gece boyunda Gazze Şeridi tarafından İsrail'in güneyine en az 10 roket atıldığını bildirdi.
Bu arada, İsrail ile Mısır sınırı yakınında dün meydana gelen saldırılarda ölen İsrailliler'in sayısı 8'e yükseldi.
İsrail polisinin Terörle Savaş birimi üyelerinden, 49 yaşındaki Pascal Avrahami'nin de dün akşam sınır bölgesindeki çatışmalar sırasında hayatını kaybettiği bildirildi.
İsrail'in Mısır sınırı ile yakınındaki sahil kenti Eylat civarında otobüslere ve araçlara yapılan saldırılarda dün 7 kişi ölmüştü. Pascal Avrahami'nin, bu saldırılardan saatler sonra, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Beni Gantz ve diğer askeri yetkililerin, bölgede basın mensuplarına açıklamalar yaptığı sırada, sınır bölgesindeki meydana gelen yeni çatışmalar sırasında öldüğü açıklandı.
Dünkü Eylat olaylarının ardından İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta Halk Direniş Komiteleri liderlerinin bulunduğu bir evi vurmuş ve burada Halk Direniş Komiteleri ile askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları'nın 5 siyasi ve komuta lideri ile bir küçük çocuk öldürülmüştü.
İsrail uçakları, gece boyunca da Gazze Şeridi'nin güneyi ve kuzeyi ile, Gazze kentinde bazı hedefleri vurmuş; bu saldırılarda da 13 yaşında bir çocuk ölürken, 18 kişi yaralanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri