Gazzedeki düğün için sonuç bekleniyor

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfının çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da iştirakiyle organize ettiği ve Gazzedeki 235 genci evlendirmeyi amaçlayan organizasyonunun Eylül ayında yapılması planlan
Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı’nın çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da iştirakiyle organize ettiği ve Gazze’deki 235 genci evlendirmeyi amaçlayan organizasyonunun Eylül ayında yapılması planlanıyordu. Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, organizasyonun İsrail ve Filistin hükümetleri ile olan diplomatik sürecin uzaması nedeniyle geciktiğini bildirdi.
İsrail hükümetinin Gazze’de 470 kişinin evlenmesi için yapılan düğün organizasyonuna bir engel çıkarmadığını fakat, resmi prosedürün yavaş işlediğini dile getiren Mustafa Özdemir, “Gazze’deki düğün organizasyonunun gerçekleştirilmesi için biz gerekli başvuruları yaptık, dilekçelerimizi verdik. Şu an sonuç bekliyoruz. Bürokratik işlemlerin çok uzaması nedeniyle organizasyon gecikti” diye konuştu. Yapılacak olan düğün için bütün hazırlıkların tamamlandığını ve 56 kalemden oluşan 31 bin 850 parça eşyanın 60 gün gibi kısa bir süre içerisinde toplandığını söyleyen Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, “Programı Kızılay ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile gerçekleştirdik. Kızılay, vakfımız adına şu an konuyla ilgili çalışmaları sürdürüyor, görüşmeler devam ediyor. Fakat bürokrasinin ne zaman tamamlanacağı ile ilgili herhangi bir bilgi yok. Temennimiz en kısa sürede organizasyonun tamamlanmasıdır” dedi. Mehir Vakfı’nın tüm dünya mazlumlarının olduğu gibi Gazze’deki mazlumların da yanında olduğunu söyleyen Özdemir, bu amaçla vakıf olarak böyle bir organizasyon düzenlediklerini ifade etti. Mustafa Özdemir ayrıca Gazze’de yapılacak olan düğün organizasyonu için kendilerini destekleyen hayırseverlere, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine ve basın kuruluşlarına teşekkür ederek, bu organizasyonu 5 yıl boyunca arka arkaya düzenlemek için Filistin Evi Derneği ile bir protokol imzaladıklarını da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri