Gazze’de soykırım sürüyor!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine dün düzenlediği hava saldırılarında 24'ü Han Yunus kentinde olmak üzere 35 Filistinlinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi

İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyi, orta kesimi ve güneyine çok sayıda hava saldırısı düzenledi. Gazze'deki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, kentin güneydoğusundaki Ez-Zeytun Mahallesi'nde bulunan Bedr Camii yakınlarına düzenlenen saldırıda 6, Ebu Hasira Caddesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda ise 2 Filistinli öldü. Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Bureyc Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 4'ü çocuk 7 Filistinli yaralandı. Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı'nın kuzeybatısında yaralanan ve Deyr el-Belah kentinde Aksa Şehitleri Hastanesi'nde tedavi gören bir genç de hayatını kaybetti. Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde ise 24 Filistinli İsrail ordusunun hava saldırılarında yaşamını yitirdi.

FİNLANDİYA HÜKÜMETİNDE GAZZE KRİZİ

Finlandiya Parlamentosunun Afganistan doğumlu üyesi ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Nasima Razmyar, ülkesinin "soykırım yapan bir devletle silah ticareti yapmasının ikiyüzlülük" olduğunu söyledi. Helsinki Times'ın haberine göre, Razmyar, Finlandiya'nın Gazze politikasını eleştirdi. Razmyar, "Finlandiya hükümetinin, soykırım yapan bir devletle silah ticareti yapması iki yüzlülüktür" ifadesini kullandı. Hükümeti, İsrail'e "ticari yaptırım" uygulamaya çağıran Razmyar, "Hükümet artık durumu gözlemleme bahanesinin arkasına saklanamaz" yorumunu yaptı. Razmyar, Finlandiya'nın, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) finansal desteği askıya almasını da eleştirdi. Finlandiya'nın saldırıların sona ermesi için "belirsiz bir temennide" bulunmaktan fazlasını yapmadığını söyleyen Razmyar, "(Finlandiya) Barışı sağlamak veya tarafları sorumlu tutmak için herhangi bir somut adım atmadı" dedi.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri