Gazze’de Patlama: Biri Gazeteci, 6 Kişi Öldü

Gazze Şeridi’nde patlamamış bir mühimmatın infilak etmesi sonucu üçü Filistinli bomba imha polisi, 6 kişinin öldüğü bildirildi. AP haber ajansı, ölenlerden birinin AP video muhabiri olduğunu açıkladı.Patlama, Gazze’nin kuzeyinde şiddetli...

Gazze Şeridi’nde patlamamış bir mühimmatın infilak etmesi sonucu üçü Filistinli bomba imha polisi, 6 kişinin öldüğü bildirildi. AP haber ajansı, ölenlerden birinin AP video muhabiri olduğunu açıkladı.

Patlama, Gazze’nin kuzeyinde şiddetli çatışmaların yaşandığı Beyt Lahya şehrinde meydana geldi.

Gazze polisi yaptığı açıklamada, ölenlerden üçünün yerel bomba imha ekibi şefi ile yardımcısı ve bir polis olduğunu duyurdu. Açıklamada ayrıca olayın patlamayan bir İsrail bombasının infilak etmesi sonucu yaşandığı kaydedildi.

AP haber ajansı, ölenlerden birinin İtalyan vatandaşı olan AP video muhabiri Simone Camilli olduğunu açıkladı. Ayrıca AP’ye çalışan bir tercümanın da öldüğü aktarıldı. AP muhabirinin bomba imha ekibine eşlik ettiği belirtildi.

Polis, aralarında AP foto muhabiri toplam 4 kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.

Gazze’de pazartesi başlayan 3 günlük ateşkes, Filistin bomba imha ekiplerine patlamamış mühimmatları arama fırsatı vermişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri