Gazze’de katliam ve zorunlu göç

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico, “Gazze'de her 10 kişiden 9'u en az 1 kez yerinden edildi” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) İşgal Altındaki Filistin Topraklarındaki İnsani İşler Koordinatörü Andrea de Domenico De Domenico, Kudüs'ten çevrim içi bağlanarak BM'deki gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İsrail'in Han Yunus'un doğusuna ilişkin "boşaltma" çağrısının ardından BM'nin insani yardım operasyonlarını bir kez daha düzenlemek zorunda kaldığına işaret eden de Domenico, "Yerinden edilen insanlar gibi, biz de sürekli operasyonlarımızı baştan başlatmak zorunda kalıyoruz." diye konuştu.

De Domenico, İsrail'in saldırılarının kendisinin ilan ettiği "sözde güvenli bölgelerde" de devam ettiğini çok kez gördüklerini, şimdiye kadar 247 meslektaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Meslektaşlarının birçoğunun görevi başındayken öldürüldüğünü, bazılarının evlerinde aileleriyle öldürüldüğünü kaydeden de Domenico, "Artık bir dur deme zamanı geldi." dedi.

İNSANLAR PİYON GİBİ ORADAN ODAYA GÖNDERİLİYOR

De Domenico, Gazze'de her 10 kişiden 9'unun en az 1 kez yerinden edildiğini, bazı insanların neredeyse 10 kez yerinden edildiğini bildirdi.

Sürekli bir hareket hali olduğunu kaydeden de Domenico, "İnsanlar son 9 aydır oyun tahtasında piyonlar gibi oradan oraya gönderiliyor." ifadesini kullandı.

BM'nin bölgede kalmaya devam edeceğinin altını çizen de Domenico, yardım dağıtımının her gün zorluklara dolu olduğuna dikkati çekti.

Filistin İstatistik Bürosu'nun verilerine göre Gazze'nin nüfusunun 2,3 milyon olduğunu söyleyen de Domenico, yaklaşık 110 bin kişinin Gazze'den çıktığının tahmin edildiğini, 37 bin kişinin ise öldürüldüğünü ifade etti.

De Domenico, bu rakamların ardında duyguları, korkuları ve umutlarıyla insanlar olduğunu belirtti.

Gazze'de insani yardım dağıtımı planı yapmak için 2,1 milyon kişiyi temel aldıklarını söyleyen de Domenico, bu kişilerin tümünün insani yardıma muhtaç olduğunu vurguladı.

AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri