Gazze’de acılar arasında düğün mutluluğu

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Konya ve Türkiye’den sonra yurt dışında yaptığı hizmetler ile de adından söz ettirmeye devam ediyor.
 Vakıf son olarak Gazze’de maddi imkanı iyi olmayan 470 gencin yuva kurmasını sağlayacak. Vakıf Genel Başkanı Mustafa Özdemir,  Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Saffet Köse,  Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Latif Selvi ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fil, birlikte düzenledikleri basın toplantısında Gazze düğünü hakkında bilgi verdi.
Basın toplantısında ilk olarak söz alan Prof. Dr. Saffet Köse, Gazze’nin içinde bulunduğu dramın herkes tarafından bilindiğini, bu yüzden maddi durumu iyi olmayan Gazzeli gençleri evlendirmeyi düşündüklerini belirtti. Gazze’deki gençlerin savaş ortamında yaşadığını, gençlerin maddi sıkıntılarından dolayı evlenemediğini anlatan Köse, “Türkiye’den toplayacağımız yardımlarla Gazze’de 470 genci evlendireceğiz. Gazze’den talep gelmesi halinde bu sayı daha da artırılabilir. Ev kurmak için gerekli 44 parçadan oluşan eşyaların ihtiyaç sahibi gençlere 2–3 ay içinde verilmesini planlıyoruz” dedi. 
Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Latif Selvi de ailenin olduğu yerde maddi sıkıntıların da var olacağını ifade etti. Selvi, Mehir Vakfı, Türkiye’de maddi durumu yetersiz olan gençleri evlendirme konusunda Konya’nın gururudur. Gazze’de de yapılacak düğünlerin tarihi bir önemi var. Bombaların altında zor şartlarda yaşamlarını sürdüren gençlerin evlendirilmesi tarifi imkansız bir duygu. Bunun için başta hayırsever işadamları ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimize önemli görevler düşüyor. İşadamlarımız, odalarımız Mehir Vakfı’na verecekleri destek ile bir gencin mutluluğuna vesile olmuş olacak. Gazze’de 470 gencin mutluluğuna ortak olmak isteyen hayırseverlerimiz bin EURO veya 2 bin TL yardım karşılığında gönüllü kayınpeder olabilecekler” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri