Gazze şehitlerine gıyabi cenaze namazı

İnsani Yardım Gemileri ile Gazze’ye giden ancak İsrail askerleri tarafından şehit edilen Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Heyder Bengi, Cengiz Akyüz, Cengiz Topçuoğlu, Cengiz Songür, Fahri Gündüz ve Furkan Doğan içen Şerafettin
 İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Temsilciliği ve AYDER tarafından tertip edilen cenaze namazına Gazze’ye giden Konyalı gemi yolcularının yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
Kılınan cenaze namazının ardından Abdurrahman Büyükkörükçü tarafından dua yapıldı. Cenaze namazının ardından vatandaşlar slogan atarak İsrail’i bir kez daha kınadı. Cenaze namazına katılan ve Konya’dan Gazze’ye giden Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi başta olmak üzere tüm Konya gönüllüleri vatandaşların büyük sevgi gösterisi ile karşılandı.
Namazın ardından cemaat ile uzun süre sohbet eden Gazze yolcuları kendilerini gösterilen yakınlıktan ve samimi duygulardan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Yüreği iman sevgisi ile dolu olan insanlarımızın gösterdiği ilgi bizleri duygulandırdı. Şuna bir daha inanıyoruz ki İsrail artık zulümlerine devam edemeyecek. Müslümanların bu şuurlu hareketi, halkımızın İsrail zulmüne karşı tek yürek olmaları İsrail’i dize getirmeye yetecektir. Yeter ki bizler bu birlikteliğimizi koruyalım” diye konuştu.
Cenaze namazının ve Gaza yolcuları ile kucaklaşmaların ardından namaza katılan yüzlerce Konyalı tekbir ve slogan atarak cami önündeki gösterilerini bitirdi.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri