Gazze için seferberlik

Konya İHH Başkanı Dr.Hasan Hüseyin Uysal, "Gazze’nin içerisinde bulunan 2009 yılında açtığımız İHH ofisi sayesinde yardımları düzenli bir şekilde organize etmenin yanında bölge hakkında sağlıklı ve sıcağı sıcağına bilgi alabiliyoruz" dedi

Dünyanın birçok coğrafyasında mazlumların sesine kulak veren İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya ile alakalı bilgi veren Konya İHH Başkanı Dr.Hasan Hüseyin Uysal "İHH İnsani Yardım Vakfımız, abluka ve saldırılar nedeniyle hayatın adeta durma noktasına geldiği Gazze için yeni bir insani yardım kampanyası başlattı. Bu projeye Konya İHH olarak bizlerde şehrimiz adına gereken desteği vermek istiyoruz. 2007 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze'de hayat adeta durma noktasına geldi. İsrail’in Ramazan ayında Gazze’ye gerçekleştirdiği saldırıların ardından yerle bir olan şehir yeniden ayağa kalkmaya çalışırken uluslararası toplum tarafından verilen yardım sözlerinin tutulmaması nedeniyle insani kriz daha da büyüdü.Gazze’nin içerisinde bulunan 2009 yılında açtığımız İHH ofisi sayesinde yardımları düzenli bir şekilde organize etmenin yanında bölge hakkında sağlıklı ve sıcağı sıcağına bilgi alabiliyoruz. Bunun yanında bölge halkının kalkınması için kalıcı projeler üretmeye gayret ediyoruz.Abluka nedeniyle elektrik, su, ilaç, gıda ve yakıtın tükendiği şehirde çocuklar için giysi, çocuk bezleri ve çocuk mamaları; aileler için de barınacakları bir yer, battaniye, ısıtıcı soba ve temizlik malzemelerine ihtiyacımız var. Elbette bu ihtiyaçları buradan ayni olarak gönderemeyeceğimiz için halkımızın nakdi olarak desteğini talep etmekteyiz" dedi.

70 BİN FİLİSTİNLİ AİLE OKULLARA SIĞINABİLİR

Başkan Uysal, "BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, Gazze’de ev onarımı ve kira katkısı amacıyla verilen nakit para yardımlarının, kaynaklardaki ciddi eksiklik nedeniyle durma noktasına geldiği bildirildi. UNRWA açıklamasında, geçtiğimiz yıl Kahire’de yapılan zirvede taahhüt edilen yardımların hiçbirinin Gazze’ye ulaşmamış olması nedeniyle söz konusu nakit yardımlarının durdurulduğu ifade edildi. Gidecek yeri olmayan 70 bin Filistinli ailenin Gazze’de okullara sığınacağı öngörülüyor. Geçtiğimiz yaz yaşanan saldırılar nedeniyle Gazze’de 96 binden fazla ailenin evleri ya yıkılmış yada hasar görmüştü’’ ifadelerini kullandı. “Burası Gazze” kampanyası ile ilgili son olarak Konya halkına seslenen Uysal "Ambargo ve saldırılar nedeniyle harabeye dönen Gazze, söz konusu sorunu aşabilmesi için şimdi yardımlarınızı bekliyor. Konya halkı kendisine yakışan kardeşlik bilincini şimdiye dek fazlasıyla göstermiştir. Bu noktadan sonra İHH olarak başlattığımız kampanyamız 'Burası Gazze' ile inşallah Gazze’nin yaralarını en kısa zamanda saracağız" sözlerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri