Gaznetin yeni hizmet binası açıldı

Konyada doğalgaz dağıtımını yapan Gaznet A.Ş. yeni hizmet binasının resmi açılışı Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, İl Müftü
Konya’da doğalgaz dağıtımını yapan Gaznet A.Ş. yeni hizmet binasının resmi açılışı Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Nalçacı Caddesi traktörcüler yanındaki yeni binanın açılışında konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, Gaznet’in 7 yıldır Konya’ya hizmet vererek şehrin marka kalitesini artırdığını söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, doğalgazla Konya’nın havası en kirli 10 il arasından kurtulduğunu söyledi. Gelinen noktada Konya’da konutların yüzde 80’ine doğalgazın ulaştığını, yatırım önceliğini önemli bölgeler dikkate alınarak geri kalan yüzde 20’lik kısma biran önce şebekenin döşenmesini isteyen Başkan Akyürek, Konyalılardan da bir istekte bulundu. Başkan Akyürek, “Halkımızdan talebimiz, hat geçen yerlerde doğalgaza abone olması. Çünkü hava kirliliğini doğalgaz kullanımıyla en alt seviyeye indirebiliriz. Hava kirliliği hava şartlarına bırakılamayacak önemde. Doğalgaz kullanımı ile hava kirliliğinde Türkiye’nin en kirli 10 ili arasında olmadık ve daha temiz bir Konya’ya kavuştuk” diye konuştu.
Programın açılışında konuşan Energaz Genel Müdürü Gültekin Çınar, dağıtım şirketlerinden Gaznet’in 31 Ekim 2004 tarihinde Konyalıları doğalgaza kavuşturduğunu söyledi. Bu tarihten beri hiç yorulmadan çalışmalara devam ettiklerini ve Konya’da yıllık 300 milyon metreküp doğalgaz tüketildiğini belirten Çınar, “Bugüne kadar Konya’ya bin 350 kilometre uzunlukta bir şebeke yaptık. Mevcut konutların yüzde 80’ine ulaştık. Ulaştığımız konutlarında yüzde 80’i abone oldu. Konya’da çok kısa bir süre içinde doğalgaz yaygınlaşmış oldu. Doğalgazın fiyatının diğer yakıtlara göre daha ucuz ve zahmetsiz olduğunu, yüzde 60’a varan bir tasarruf sağlandığını görüyoruz. Doğalgaz sektörüyle ilgili Konya’da bin 500 kişilik istihdam oluştu ve şehir ekonomisine sağlanan katma değer 700 milyon lira oldu. Bu şirket hepimizin, Konya’nın şirketi” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Energaz Genel Müdürü Gültekin Çınar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Gaznet Genel Müdürü Ali İhsan Sılkım’a başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi. Program son olarak İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın yaptığı duanın ardından kurdele kesilerek yeni hizmet binası resmi açılışı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri