Gazipaşa Havaalanı'nın Yolcu Sayısı Dört Kat Arttı

Antalya'nın Gazipaşa Havaalanı'nı, büyük gövdeli uçakların da sefer yapmaya başlamasıyla birlikte geçen yıla oranla 2013'ün ilk sekiz ayında dört kat daha fazla yolcu kullandı.

Antalya'nın Gazipaşa Havaalanı'nı, büyük gövdeli uçakların da sefer yapmaya başlamasıyla birlikte geçen yıla oranla 2013'ün ilk sekiz ayında dört kat daha fazla yolcu kullandı. Geçen yıl 82 bin 206 kişinin geçtiği havaalanının bu yıl uluslararası seferlerle birlikte yolcu sayısı 284 bin 171 oldu. Apron ve terminal büyüme çalışmalarına başlanan, Alanya, Gazipaşa, Anamur ve Manavgat bölgeleri açısından son derece önemli olan havaalanı, gelecek yıl daha büyük hedefler için hazırlanıyor.

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, yaptığı açıklamada 284 bin 171 yolcunun 80 bin civarının iç, geri kalan kısmının dış hatlar yolcusu olduğunu söyledi. Dış hatlarda da yolcu sayısının 200 bini aştığını ifade eden Kaymakam Pamuk, bin 25 uçağın sefer yaptığına dikkat çekti. Yıl sonunda yolcu sayısının 300 bini bulacağını tahmin ettiklerini vurgulayarak, "Havaalanının apron ve terminal büyütülmesi işlemleri, işletmeci firma TAV tarafından yürütülüyor. Havaalanının genişletilmesi ve büyütülmesiyle gelecek yıl yolcu sayısının daha çok artmasını bekliyoruz. İlave katkılarla ve çok ciddi yolcu artışıyla daha güzel hizmet verilecektir." dedi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ise Gazipaşa Havaalanı'nı büyütme çalışmalarının üç aşamadan oluştuğunu söyledi. Bunlardan birinin apron genişlemesi olduğunu belirten Şahin, daha sonra pistin büyütülmesine önem verileceğini kaydetti. Şahin, "Antalya Valimiz Sayın Sabahattin Öztürk yakınen ilgileniyor. Kendilerine ilgili bilgileri aktardık. Havaalanının genel anlamda daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Antalya Milletvekilimiz Mevlüt Çavuşoğlu'na da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bizim için Gazipaşa Havaalanı'nın bölgeye ekonomik olarak katkısı tartışılmazdır. Bizim için olmazsa olmazımız, havaalanının yeterli seviye gelmesidir. Ankara'ya gittiğimde ilgili bakanlarımıza gerekeni ilettik. Havaalanı yeterli seviyeye gelirse Alanya'nın yüzde 60 sorunu çözülmüş olur." diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri