Gazinoya tepkiler artıyor

Yeni Matbacılar Sitesi'nde yapımı devam eden gazinonun inşasını önceki gün protesto eden site sakinlerinin ardından, dün de Yeni Şekerciler Sitesi, Buhara Siteleri, Hurdalık ve Gıdasan sakinleri gazino yapımını protesto etti

Önceki gün Yeni Matbaacılar Sitesi'ne gazino yapımını eleştiren site sakinleri, dün de Buhara Sitesi, Yeni Şekerciler Sitesi, Hurdalık ve Gıdasan sakinleri ile birlikte cuma namazı çıkışı eylem yaptı. Yakınlarında gazino istemediklerini belirten vatandaşlar basın açıklaması yaparak gazino yapılmasını protesto etti. Yeni Matbaacılar Sitesi içinde toplanan vatandaşlar adına basın açıklamasını yapan Murat Türkoğlu,  inşası devam eden gazinonun gençlerin merakını çekerek kötü yola sürüklediğini belirtti. Türkoğlu, “Kültürel ve inanç noktasında çok güzel tohumların atıldığı ve gerçek anlamda umutların yeşerdiği bu dönemde, alın teri ve helal kazançlarımızı sömürge haline getirmiş ve bu batakhanelerin kapatılmasa bile en azından yerleşim yerleri dışında ve kontrollü bir şekilde işletime geçmesini, hatta alkollü içecek satışlarının her cadde veya köşe başında değil de belirli noktalarda yapılmasını istediğimizi buradan gerekli makamlara ve mercilere duyuruyoruz. Site içinde matbaacılardan başka işyerlerine ruhsat vermeyen yetkililer nasıl oluyor da gazino için kolaylıkla ruhsat verebiliyor. Bu kadar insanın talebi geri çevrilmemelidir” diye konuştu.

KUTLU DOĞUM HAFTASI HATRINA İPTAL EDİN

Kutlu Doğum Haftası sebebiyle bu çağrının dikkate alınmasıni isteyen Türkoğlu, “Biz buranın kadınların fuhuşa sürüklendiği, gençlerin içki ve zinaya teşvik edildiği bir yer olmasını istemiyoruz. Bu tür yerler gençlerimizi bataklığa sürükler” dedi. Buhara Sitesi Camii İmam Hatibi Orhan Yüksel ise, yakınında okul ve ailelerin yaşadığı bir sitenin bulunduğu yere gazino yapılmasını sert bir şekilde eleştirdi. Yüksel, “Buradan gençlerimiz ve ailelerimiz sürekli geçiyor. Sarhoşların ve ahlaksızların ailelerle iç içe olmasını istemiyoruz. Buranın yapılmasına şiddetle karşıyız. Yetkililerin duruma müdahele ederek buranın şehir dışına bir yere yapılmasını talep ediyoruz. Şehrin merkezinde böyle bir yerin olması büyük yanlıştır” ifadelerini kullandı. Grup basın açıklamasının ardından pankartlarla ve sloganlarla gazino yapımını protesto ederek olaysız bir şekilde dağıldı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri