Gazi'nin örnek davranışı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Güneydoğu gazisi yolda yürürken bulduğu paraları sahibine teslim etti.

İlçe merkezinde Güneydoğu Gazisi Mustafa Navruz, bir arkadaşı ile birlikte Beyşehir Vergi Dairesi önünde yürürken yerde bulunan 100 liralık bir kağıt para gördü. Bu parayı yerden alırken yakınında 700 lira daha bulan Navruz, sahibini bulamayınca hemen karşıda bulunan İlçe Jandarma Komutanlığı'na geldi. Navruz, sahibinin bulunması için parayı İlçe Jandarma Komutanlığı yetkililerine teslim etmek isterken bir kişinin parayı kendisinin düşürdüğü yönünde bilgi verdiği haberi ulaştı.

Navruz, üniversite öğrencisi olan Mehmet Bütün'e düşürülen paranın miktarını ve düşürdüğü yeri bilmesi üzerine teslim etti. Güneydoğu gazisi Navruz, parayı sahibine teslim ederken, "Paranın sahibi geldi, kendisine teslim ediyoruz. Helal paraymış, inşallah hayırlara vesile olur" diye konuştu.

Üniversite öğrencisi Mehmet Bütün de, ödeme yapmak için Vergi Dairesi Müdürlüğü önüne geldiğini, bu esnada cüzdanına bankamatik kartını yerleştirmek isterken içerisindeki paraların yere düştüğünü önce fark etmediğini belirterek, "Sonradan parayı düşürdüğümü fark edip aramaya başlayınca, parayı bulan gazimiz Mustafa Navruz'un Jandarma önünde bekleyen arkadaşı beni görmüş. Sorduğunda, kendisine para kaybettiğimizi söyledik. Miktarını ve kaybettiğimiz yeri söyleyince sahibi olduğumuzu anlayarak, parayı bana teslim ettiler. Bir başkası olsa belki böyle yapmayabilirdi. Kendisinden Allah razı olsun. Mübarek ramazan ayında gazimiz gerçekten örnek ve güzel bir davranış sergiledi" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri