‘Gazilerimiz vatan sevgisinin sembolleridir’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şöyle: “Asırlar boyu manevi saiklerle ayakta duran ve ulvi hasletlerle mücadele eden kahraman milletimizin en önemli omurgasını, gaza ve gazilik payesi oluşturmaktadır. Bu inanç, milletimizin damarlarındaki asil kanda dolaşan bir cevherdir.

Necip milletimiz Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açarken, İstiklal Harbi’nde canıyla ve kanıyla düşmana göğüs gererken, Kore’de, Kıbrıs’ta barış ve huzuru temin etmek için mücadele ederken, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hainlere karşı istikbalimizi müdafaa ederken, gaza duyguları hep ön planda olmuştur. Bu anlamda tıpkı şehitlerimiz gibi gazilerimiz de milletimizin ebedî kahramanlarıdır. Vatan ve bayrak sevgisinin yaşayan sembolleridir. Binlerce yıldır, kahraman gazilerimizin aziz hatıralarıyla yetişmiş ve bu uğurda nesiller yetiştirmeyi görev addetmiş aziz milletimizin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz.

Gazilerimizin ve aziz şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu en kutlu miras olan cennet vatanımız için canla başla çalışmayı en asli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmet ve dua ile yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlık, huzur ve esenlik dolu bir ömür diliyor, tüm gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü en kalbî duygularla kutluyorum.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri