Gazihaber.com Yayın Yönetmeni Yıldız: Gökçek, Gazilerden Özür Diledi

Gazihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, Ankara’da, otobüs şoförü V.Ç.’nin hakaretine uğrayan gazi Yılmaz Yiğit olayı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in özür dilediğini...

Gazihaber.com Genel Yayın Yönetmeni Gazi Jandarma Yüzbaşı Hamit Yıldız, Ankara’da, otobüs şoförü V.Ç.’nin hakaretine uğrayan gazi Yılmaz Yiğit olayı ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in özür dilediğini söyledi.

Yıldız, yaptığı açıklamada, Gökçek’in bugün belediye toplantı salonunda gazilerle bir araya geldiğini belirterek, "Sayın Gökçek, ‘Gaziler bizim başımızın tacı, hiçbir gazimizin en ufak bir şekilde incinmesini istemeyiz. Gazilerimizin tümünden, gönüllerinde en ufak bir kırgınlık varsa özür diler kucaklarım’ dedi. Hatasını anladı.” dedi.

“YILMAZ YİĞİT’İN MAĞDURİYETİNE VURGU YAPMASINI BEKLERDİK”

Dün Melih Gökçek’e seslenip özür dilemesini ya da herhangi bir televizyon kanalında konuyu tartışmaya davet ettiklerini hatırlatan Yılmaz, “Bu açıklaması nedeniyle Gökçek’e teşekkür ediyoruz. Özür dilemek de bir erdemdir. Kendisinden beklentimiz aslında daha kapsamlı bir açıklamaydı. Bunun yanında Gazi Yılmaz Yiğit'in yaşadığı mağduriyete de vurgu yapan bir açıklama yapmasını beklerdik. Ancak en azından bütün Gazilerden özür dileyen açıklaması ile aslında hatasını anlamış olduğunu düşünüyoruz.”diye konuştu.

Olaya neden olan belediye şoförünün yaptığının karşılıksız kalmaması gerektiğini söyleyen Yıldız, şoförün görev yerinin değiştirilmesi ve bütün belediye şoförlerine, gazilere karşı nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili olarak yazılı bilgilendirme yapılması gerektiğini kaydetti. Şoföre herhangi bir yaptırım uygulanmadığı takdirde, kamuoyuna mal olmuş bu olayın Türkiye’ye yanlış örnek teşkil etmeye devam edeceğini dile getiren Yıldız, bu yaşanan olaydan ders almayarak yeni olaylara sebebiyet verebileceğini belirtti.

Amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu dile getiren Yıldız, her zaman siyaset üstü bir anlayışla doğruları söylemeye devam edeceklerini belirterek, “Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak vatan ve bayrak için canlarını ortaya koymuş en fedakar kesimiz. Bir gaziye yapılan ve kamuoyuna yansıyan rencide edici bu durumun özürle tatlıya bağlanmış olması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.” dedi. Bu arada, Gökçek’in toplantısına, hakarete uğrayan Yılmaz Yiğit'in katılmadığı belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri