Gaziantep'teki Ambalaj Fabrikasındaki Yangına Müdahale Yetersiz Kaldı

Gaziantep'te, kağıt ve ambalaj fabrikasında yangın çıktı. Saat 11.30 sıralarında fabrikanın ambar bölümünde çıktığı belirtilen yangın biranda fabrikanın tamamına yakınını etkisi altına aldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı...

Gaziantep'te, kağıt ve ambalaj fabrikasında yangın çıktı. Saat 11.30 sıralarında fabrikanın ambar bölümünde çıktığı belirtilen yangın biranda fabrikanın tamamına yakınını etkisi altına aldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve ambulans sevk edildi. Yangından etkilenen çok sayıda işçiye sağlık görevlileri müdahale ediyor.

Gaziantep'teki 3'üncü Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Asten Ambalaj Fabrikası'nın depo bölümünde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyerek tüm fabrikayı saran alevler binanın çatısının çökmesine neden oldu. Çatının çökmesiyle yangın çevredeki binalara sıçradı.

İSTANBUL'DAN GELEN EKİP İTFAİYECİLERE YANGINA NASIL SU SIKILACAĞINI GÖSTERDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerini eğitmek için İstanbul'dan gelen itfaiye ekipleri de yangına müdahalede yardımcı oldu. Gaziantepli itfaiyecilere alevlere nasıl su sıkılacağını olay yerinde gösteren tecrübeli itfaiyeciler, hala yangını söndürmeye çalışıyor. Yangının çıktığı ambalaj ve kağıt fabrikasına itfaiye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca fabrika işçilerinden yardım istendi. Yangının çıktığı kağıt fabrikasının yanında yer alan halı fabrikasına sıçrayan alevler bir anda yangının büyümesine neden oldu. Halı fabrikasında yangının büyümemesi için çalışmalar devam ediyor.

Yangını fark etmediklerini dile getiren bir fabrika işçisi yangın esnasında hemen dışarı çıktıklarını kaydetti. Yangın esnasında içeride olduklarını dile getiren başka bir işçi ise, “Biz içerideydik, duvarların yan tarafında çatlama vardı. Ateş sıçrıyordu. Dumana dayanamadık, hepimiz dışarı çıktık. Yaklaşık 45 kişi vardık. Dumandan etkilendik.” dedi. Yangını aniden gördüklerini belirten diğer bir işçi de, “Önceden yangının çıktığını görseydik, önlemimizi alırdık.” diye konuştu.

Ayrıca yangının çıktığı fabrika önündeki altyapı için açılan büyük çukurların doldurulamaması yangına olan müdahaleyi zorlaştırdı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri