Gaziantep'te Suriyelilere Destek Eylemi

Gaziantep'te bir araya gelen parti ve dernekler, Suriyelilere destek eylemi yaptı. Suriyelilere karşı yapılan eylemleri sloganlarla protesto eden grup, yapılan yanlış politikadan dolayı hükümete tepki gösterdi. Gaziantep Yeşilsu Parkı'nda toplanan...

Gaziantep'te bir araya gelen parti ve dernekler, Suriyelilere destek eylemi yaptı. Suriyelilere karşı yapılan eylemleri sloganlarla protesto eden grup, yapılan yanlış politikadan dolayı hükümete tepki gösterdi.

Gaziantep Yeşilsu Parkı'nda toplanan İnsan Hakları Derneği (İHD), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri Suriyelilere destek yürüyüşü düzenledi. “Suriyeli mülteciler kardeşimizdir, kardeşime dokunma” pankartı açan eylemciler, “AKP elini Suriye'den çek”, “Halklar kardeştir, kardeşime dokunma”, “Suriyeli göçmenler yalnız değildir”, Mülteciden değil, AKP'den hesap sor” sloganları atarak, Balıklı Parkı'nda basın açıklaması yaptı.

Grup adına ortak basın açıklaması yapan EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, “Ne gerekçe olursa olsun, bu yapılanlar ırkçılıktır, nefret suçudur, insanlık suçudur. Son günlerde Anteplilerin yaşadığı sorunlar giderek öfke patlamasına yol açmaya başladı. Suriyeli bireylerin karıştığı kimi suçlar bahane edilerek, ırkçı çevrelerin de kışkırtması ile mültecilere karşı linç girişimi yaşanıyor.” dedi.

Suriye sorununun asıl kaynağının mevcut hükümet olduğunu belirten Bozkurt, “Yüzbinlerce Suriyelinin buralara sığınmak zorunda kalmasının sorumlusu, bölgesel güç olma adına emperyalistlere işgal çağrısı yapan, herkesten önce Suriye ile savaşa girmek için can atan eski ve yeni başbakanlar Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'dur.” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından göstericiler dağıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri