Gaziantep'te Kavşaklarda 'U' Ve 'Sola' Dönüşlerin Yasaklanması Trafiği Arttırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir trafiğini azaltma adına bazı kavşaklarda 'U' ve 'sola' dönüşlerin yasaklanması, trafik yükünü daha da arttırdı. Üstelik belediye kavşaklara birer zabıta dikti. Gaziantep'te şehir merkezinde...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından şehir trafiğini azaltma adına bazı kavşaklarda 'U' ve 'sola' dönüşlerin yasaklanması, trafik yükünü daha da arttırdı. Üstelik belediye kavşaklara birer zabıta dikti.

Gaziantep'te şehir merkezinde bulunan kavşaklara U ve sola dönüşlerin yasaklanması trafiği daha da sıkışık hale getirdi. Şehrin trafik yükünü azaltmak adına geçilen uygulama, trafiği daha da artırdı. Uygulamadan rahatsız olan sürücüler, dönüşlerin yasaklanmasına sert tepkide bulundu. Yasağın gelmesi ile trafiğin daha kötü hale geldiğini söyleyen İbrahim Tunçdemir isimli bir vatandaş, "U dönüşlerinin yasak olduğu yerlerde kavşağın ona müsait olması lazım. Yakın bir kavşakta yok, oradan mecbur U dönüşü çekmek istiyorsun. U dönüşü yasak olduğu zaman nereden döneceksin, Antep'imizde biliyorsunuz kavşaklar yetersiz. Bu şekilde daha çok trafik sıkıntısı yaşıyoruz." dedi.

U DÖNÜŞÜNÜ YASAKLIYOR AMA ALT VE ÜST GEÇİT YAPMIYOR

Geçilen yeni uygulamaya sert tepki gösteren Hakkı Önder isimli bir başka sürücü ise "Tamam U dönüşlerini yasaklıyorlar ama gariban gideceği yere nasıl gidecek? O zaman alt ya da üst geçit yapsınlar. Rastgele U dönüşünü yasaklamayla insan 10 kilometre gidip mi dönüş yapacak?” açıklamalarına yer verdi. Fehmi Okkan isimli bir taksicide uygulamadan rahatsız olduğunu belirterek, “Üst geçitlerin de bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Bu hemzemin geçitlerde problem yaşıyoruz. 25 Aralık Devlet Hastanesi Kavşağı, Gazi Muhtar Paşa Kavşağı'ında sıkıntı yaşıyoruz." diye konuştu.

Uygulamanın çok yanlış olduğuna dikkat çeken başka bir vatandaş ise "Bence hiç uygun değil, yaya geçidi yok ki U geçişini kaldırsan ne, kaldırmasan ne? Bizim devletten ancak bu gelir, başka bir şey gelmez." sözleri ile tepkisini ortaya koydu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri