Gaziantep'te Gerginlik Sürüyor; Suriyeliler Linç Edilmek İstendi

Gaziantep'te dün gece geç saatlerinde meydana gelen cinayette, Suriyeliler ev sahiplerini bıçakla öldürdü. Duruma tepki gösteren mahalle halkı, Suriyelileri linç etmek istedi. İkinci gün de mahallede olaylar devam ediyor. Cinayetin işlendiği...

Gaziantep'te dün gece geç saatlerinde meydana gelen cinayette, Suriyeliler ev sahiplerini bıçakla öldürdü. Duruma tepki gösteren mahalle halkı, Suriyelileri linç etmek istedi. İkinci gün de mahallede olaylar devam ediyor. Cinayetin işlendiği evin önünde toplanan Türk vatandaşlar, yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

Dün gece geç saatlerde Alibaba Mahallesi Zekeriya Caddesi 3 nolu sokak üzerinde meydana gelen olayda, Hıdır Çalar (62) isimli ev sahibi evinden çıkarmak istediği Suriyelilerin bıçaklı saldırısına uğraması sonucu feci şekilde can verdi. Duruma tepki gösteren mahalle halkı, Suriyelileri linç etmek istedi. Polislerin müdahalesi ile öfkeli kalabalık dağıtılırken, ertesi gün de olaylar devam etti.

SOKAKTAKİ SURİYELİLERE SALDIRILDI

Mahallede gergin bekleyiş sürerken toplanan kalabalık tekbirler atarak, sokakta yürüyüş yaptı. Sloganlar atarak mahallede toplanan vatandaşlar, yolda gördükleri Suriyelilere saldırdı. Yolda geçen 2 Suriyeli kardeş yaralandı. Yaralı Suriyelilerden bir tanesi kendini zorla bir eve attı. Polis eşliğinde evden çıkarılan Suriyeli kardeşler ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ERDOĞAN VE ŞAHİN'E TEPKİ GÖSTERDİLER

Suriyelileri mahallelerinde istemediklerini dile getiren vatandaşlar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Cinayetin işlendiği evin önüne gelen bir kadın gözyaşları içerisinde, "Şehidimizin öcünü alacağız Erdoğan. Fatma Şahin'i istiyorum ben. Bu şehidin öcü alınacak. Biz Suriyeli istemiyoruz. Kurban boğazlamış gibi boğazladılar. Allah'tan korkun. Allah'ı, kitabı seven bunu yapmaz. Tayyip Erdoğan buraya gelecek, Erdoğan gelmezse o Türkiye'yi başına yıkarım." diyerek tepkisini dile getirdi.

"BUNLARI İÇİMİZE BİZİ ÖLDÜRSÜNLER DİYE Mİ KOYDULAR"

Başka bir mahallesi kadın ise "Yatak dediler yatak verdik. Canımızı almak için mi geldiler? Bunları içimize bizi öldürsünler diye mi koydular. Suçumuz ne? Daha 3 gün önce kendine biz oy verdik. 3 gün önce başımıza getirdik. Bu teröristleri içimize niye koydu? O adama yazık değil mi? Evini açtı, içeride koyun gibi kestiler." ifadelerine yer verdi. Mustafa Karalar isimli başka bir vatandaş da, "Suriyeliler geldiğinden beri her türlü sıkıntımız var. Devletimiz onlara iş yeri açtı, vergiye tabi tutmuyor. Bizlerden vergi alıyor. Biz 300 liraya çalışıyorsak onlar 100 liraya çalışıyor." dedi.

Olay yerine çok sayıda polis ve TOMA aracı da gönderildi. Polis mahallede güvenlik önlemlerini arttırırken, cinayete karıştıkları iddia edilen 6 Suriyeliden 4'ü gözaltına alındı. Firar eden 2 Suriyeliyi yakalamak için polis çalışma başlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri