Gaziantepli Kardeşler'den Ali Koç'a 1976 Model Ford Kamyon Hediye Edildi

Gaziantepli Kardeşler'in 3. Ford Trucks Servisi'nin açılışına katılan Koç Holding Ford Otosan Genel Müdürü Ali Koç'a 1976 model Ford kamyon hediye edildi. Verilen hediye için Gaziantepli Kardeşler'e teşekkür eden Koç, kamyonun Koç Müzesi'nde...

Gaziantepli Kardeşler'in 3. Ford Trucks Servisi'nin açılışına katılan Koç Holding Ford Otosan Genel Müdürü Ali Koç'a 1976 model Ford kamyon hediye edildi. Verilen hediye için Gaziantepli Kardeşler'e teşekkür eden Koç, kamyonun Koç Müzesi'nde sergileneceğini söyledi.

Gaziantepli Kardeşler tarafından açılan Gaziantepli Kardeşler Ford Trucks Bayii ile birlikte FORD Otosan yurt genelindeki bu sayıyı 13'e çıkardı. Toplam 8 bin 300 metrekarelik bir kapalı alana sahip olan Gaziantepli Kardeşler Ford Trucks Servisi'ne ilgi yoğun oldu. Gaziantepli Kardeşler Kurucusu Ali Uçar'ın ev sahipliği yaptığı açılışa, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Koç, 1986 yılında Yenibosna’da Ford yetkili servisi olarak teşkilata dahil olan ve 28 yıllık güçlü işbirliği sonucunda, Gaziantepli Kardeşler'in 2. kuşağa başarıyla aktarıldığını belirtirken bu başarının 3. hatta 4. kuşaklara aktarılması yönünde çalışmaların sürdürülmesi gerektiğinin altını çizdi. Gaziantepli Kardeşler'in Esenyurt'taki bakım tesisinin Ford Trucks’ın ağır ticari araç pazarındaki rekabetçi gücü açısından önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Koç, Türkiye'de ağır ticari araç pazarının gelişmeye devam ettiğini ve bu pazarın ağırlıklı merkezinin İstanbul olduğunun önemine değindi.

"TÜRKİYE'DEKİ KAMYON SATIŞININ YÜZDE 23'Ü İSTANBUL'DA"

Koç, satışların yüzde 23’ünün İstanbul’da gerçekleştiğini dolayısıyla açılışını yaptıkları yeni tesisin Ford Otosan ve sektör için büyük önem arz ettiğini belirterek, Ford Trucks Gaziantepli Kardeşler bayisinin İstanbul ve çevresindeki satışlar için bir kaldıraç görevi yapacağını aktardı. Koç, kendilerinin yatırım yaparken bayilerin de kendileriyle birlikte yatırım yaptığını ve bu sayede ağır ticari segmentte kamyon ve çekicilere hizmet veren Ford Trucks bayi ağının giderek güçlendiğinin altını çizdi.

Yeni model Ford Trucks ile ilgili konuşan Koç, araçla ilgili olarak şunları söyledi: "Yeni 4S konseptli Ford Trucks bayi yatırımlarının Ford Otosan’ın gücüne güç kattığından mutluluk duyuyor ve ağır ticari segmentteki faaliyetlerimizin geleceğine olan inancımızı güçlendiriyoruz. Biz bayilerimizle birlikte büyüyoruz. Müşteri beklentilerini karşılamanın her geçen gün daha da zorlaştığı günümüzde, yenilikçi, yaratıcı, kaliteli, güler yüzlü ve çözüm üreten bir anlayışla hizmet verme konusunda bayilerimizden yana oldukça şanslı olduğumuzu biliyorum. Gaziantepli Kardeşler’in Ford bayrağını yeni tesisinde de bugüne kadar olduğu gibi en iyi şekilde dalgalandıracağına, Ford Trucks markasını çok daha ileri noktalara taşıyacağına gönülden inanıyorum"

Koç, Türk otomotiv sektörünün en büyük mühendislik merkezinin inşaatını da yıl sonuna doğru tamamlayacaklarını aktardı. Ar-Ge yatırımlarına kesintisiz devam ettiklerini belirten Koç, Ford Otosan’ın İnönü ve Gölcük tesislerindeki araç ve aktarma organlarının test merkezlerine yaptıkları toplam yatırımın 21 milyon avroya ulaştığını kaydetti. Koç, ürünlerin yanı sıra mühendislik çalışmalarını da ihraç etmekten gurur duyduklarını söyledi.

Açılışta söz alan Gaziantepli Kardeşler Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Uçar ise "Yenibosna, Gebze ve Esenyurt tesislerimizde Ford binek hafif ticari ve ağır ticari araçlara hizmet vermektedir. Esenyurt'taki bu tesisimiz 13 bin metrekarelik bir alana kurulmuştur. Toplam 8 bin metrekarelik bir kapalı alana sahiptir. Aylık bin 200 araç onarım kapasitesi alanına sahip ve aynı zamanda son model teknolojik ekipmanlarla donatılmış bir servistir" diye konuştu. Konuşmaların tamamlanmasından sonra Gaziantepli Kardeşler'e ait tesisin kurdelesi protokol tarafından kesilerek hizmete açıldı.

Ayrıca, Gaziantepli Kardeşler Şirketi tarafından şirkete ilk kez alınan 1976 model bir Ford Kamyon, Koç Müzesi'nde sergilenmek üzere Koç Holding Ford Otosan Genel Müdürü Ali Koç'a teslim edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri