'Gaziantepli İş Adamlarının Fişlenmesi İle İlgili Bilgim Yok'

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, Gaziantepli bazı iş adamlarının fişlenmesi ile ilgili bilgisi olmadığını belirterek, “Konumumu ilgilendiren bir soru değil.” dedi. Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi borçlarının...

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, Gaziantepli bazı iş adamlarının fişlenmesi ile ilgili bilgisi olmadığını belirterek, “Konumumu ilgilendiren bir soru değil.” dedi.

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, vergi borçlarının yapılandırılması ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Çember, Gaziantepli iş adamlarının fişlenmesine yönelik iddialar hakkında, “Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı iş adamlarımızın fişlenmesi ile ilgili bir bilgi sahibi değilim. Bunu Ticaret Odası ve Sanayi Odası yöneticilerine sormanız daha sağlıklı olur. Vergi Dairesi Başkanı olarak bu konuda hiç bir bilgim yok. Konumumu ilgilendiren bir soru değil.” diye konuştu.

İŞ YERİ AÇAN SURİYELİLERİ DE VERGİ MÜKELLEFİ YAPIYORUZ

Suriye'den gelerek Gaziantep'te iş yeri açan Suriyelileri de vergiye tabi tuttuklarını belirten Çember, herhangi bir ticari faaliyeti görmemezlikten gelme lükslerinin olmadığını vurguladı. Çember şunları kaydetti: “Suriyeli bir vatandaş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının iş yerinin yanına benzer ya da farklı türden bir iş yeri açtığında onu da vergi mükellefi yapıyoruz. Türkiye sınırları içerisinde elde edilen ticari kazanımların vergilendirilmemesi söz konusu olamaz. Türkiye Cumhuriyeti vergi kanunlarına göre 6 aydan fazla bulunuyor ise artık Türkiye vatandaşı gibi tam mükellef olarak vergilendirilirsiniz. Ülkemizde ticari faaliyette bulunan Suriyelilerin ticari kazançları mevcut vergi kanunlarına tabidir. Herhangi bir ticari faaliyeti görmemezlikten gelme lüksümüz yoktur.”

VERGİ BORÇLARINI YAPILANDIRMA SON TARİHİ 1 ARALIK

11 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren Torba Yasa içerisinde yer alan 6552 sayılı vergi yapılandırması hakkında bilgi veren Çember, vergi borçlarının son yapılandırma tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu açıkladı. Çember, “Bilindiği üzere 30 Nisan 2014 tarihinden önce kesinleşmiş her türlü vergi borcu bu kapsama girmektedir. Herhangi bir vergi türü itibari ile ayrım yapmıyoruz. Bu nedenle bizim burada baz alacağımız tarih 30 Nisan 2014 tarihi. Bu bir af yasası değil. Ana paralarda herhangi bir indirim yapmıyoruz. İndirim yaptığımız ana paraların üzerine gelen gecikme faizleri kaldırılıyor. Bunun yerine yurt içi üretici fiyatları endeksine göre hesaplanan daha düşük oranlı bir faiz oranı uygulanıyor. 18 eşit taksitten 36 aya kadar taksitlendirme yapılabiliyor.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri