Gaziantep yolculuğu yarın

Konyaspor’da, Gaziantepspor ile oynayacak 3. hafta maçının hazırlığı bugün tamamlanacak. Süper Lig’de 1 galibiyetle 7. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, Gaziantep’e yarın sabah giderek

Konyaspor’da, Cuma günü deplasmanda Gaziantepspor ile oynayacak 3. hafta maçının hazırlığı devam ediyor.  Spor Toto Süper Lig’de, ilk iki hafta da 1 galibiyet ve 1 yenilgi sonucu 7. sırada yer alan yeşil-beyazlılar, Gaziantep’e yarın sabah gidecekler ve ter idmanını Gaziantep’te gerçekleştirecekler. Yeşil-beyazlı takımda, Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde önceki akşam teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan çalışmaya sakatlıkları bulunan Peter, Emrah ve İbrahim Ege katılmadı. Erdal Kılıçaslan ise takımdan ayrı düz koşu yaptı.

Öte yandan Türkiye’ye getirilen 19 yaşındaki Brezilyalı forvet Patric Leonardo Carneiro Da Silva’da, Konyaspor ile antrenmanlara çıktı. Bir önceki sezon Brezilya Seri A liginde Atletico Paranaense’de oynayan genç forvetle Orduspor’un uzun süre ilgilendiği ancak transferi gerçekleştiremediği öğrenildi. Teknik direktör Ziya Doğan tarafından denenen oyuncunun transferinin birkaç gün içerisinde netlik kazanması bekleniyor.
Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, gruplar halinde top tekniğine ve pasa dayalı çalışma ile devam etti. Yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.
Antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, ikinci başkan ve mali işler sorumlusu Harun Aydın, başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Cengiz Yönet, başkan yardımcısı-stat sorumlusu Hasan Kulaksız, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Uvat ve İbrahim Türkmen de izledi.
Konyaspor’da, Gaziantepspor maçının hazırlıkları dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen teknik-taktik idmanıyla devam etti. Çalışmada tüm futbolcular oldukça neşeli göründüler.  Kartallar, bugün ise taktik ağırlıklı bir antrenman yaparak Konya’daki hazırlıkları tamamlayacaklar. Gaziantep’teki son çalışma ise yardın akşam saatlerinde ter atarak yapılacak. Gaziantepspor-Konyaspor maçı, Cuma akşamı saat 21.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. 
Konyaspor kadar ev sahibi Gaziantepspor açısından da büyük önem taşıyan maça, yeşili-beyazlılar 3, Gaziantepspor ise 2 puanla çıkacak. Ligin ilk iki haftasını beraberlikle kapatan Gaziantepspor karşısında tam kadro ile mücadele edecek olan Konyaspor’da planlar puan için yapılıyor. Takımda moral süper. Konyaspor’da Çek Cumhuriyeti’nin FK Teplice takımından transfer edilen defans oyuncusu Martin Klein ve Trabzonspor’dan kiralanan Murat Tosun’un da çalışmalarda oldukça hırslı göründükleri, hazır olmaları ve teknik adamlar formda vermeleri halinde Gaziantep deplasmanında oynayabilecekleri ileri sürüldü.
KARAPINAR: BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ
Konyaspor Kulübü Başkanı Bahattin Karapınar, 1 yıl aradan sonra yeniden yükseldikleri Süper Lig’de bu sezon başarılı olmak istediklerini söyledi. Karapınar, “1 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig’deyiz. Bu Konyaspor adına çok sevindirici. Sahamızda oynadığımız ilk maçtan 3 puanla ayrıldık. 1. Lig’den çıktıktan sonra elimizdeki bütün kadroyu dağıttık, yepyeni bir kadro oluşturduk. İlk maçımızda Burasspor karşısında dirençli, mücadeleci bir oyun sergiledik ama maalesef 1-0 mağlup olduk. İçeride oynadığımız maçta Eskişehirspor’u yenerek özgüven kazandık. Ama birçok eksiğimizin de olduğunu biliyoruz. Sadece 3 puan kazandık, bundan sonraki haftalar çok daha fazla dikkat etmemiz gerekir” dedi.
Gaziantepspor maçından alınacak puan ya da puanların Konyaspor’un belki bu sezonki kaderini tayin edeceğini ve çok önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden Karapınar, “Özellikle Anadolu takımları kadrolarını dağıtmadan büyük transferler yaptı. Biz yepyeni bir takımız, yepyeni bir ekibiz. Bu ekibin bu sene başarılı olması en büyük dileğimiz, başarılı da olacaktır. Şehrimizin büyüklüğü, kendimize olan güvencimiz, birlik-beraberlik içinde çalışan bir yönetim, Türkiye’nin en kaliteli teknik direktörü, bütün bu olgular birleşip Konyaspor’u bu yıl başarılı kılacaktır” diye konuştu.
Brezilyalı genç forvetin birkaç gün deneneceğini, performansına göre transferinin netlik kazanacağını dile getiren Karapınar, transfer çalışmaların da sona yaklaşıldığını bildirdi. Başkan Karapınar, 1 Eylül tarihine kadar gidecek ve gelecek oyuncuların olabileceğini, ancak transferde özel bir arayış içinde olmadıklarını sözlerine ekledi.
Öte yandan Spor Toto Süper Lig’in 3.haftasında deplasmanda oynanacak Gaziantepspor karşılaşmasının ulaşım ve konaklama masraflarına Yükseller A.Ş. Hakan Yüksel sponsor oldu. Karapınar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Konyaspor’umuz bu sene yeni bir yapılanma içerisinde. Maddi anlamda yaşadığımız sıkıntıların boyutunu bir nebze olsun küçültmek adına özellikle bu sezon deplasmanda oynayacağımız maçların masraflarını Konyaspor sevdalısı sporsever işadamlarımız ve kurumlarımızın desteğiyle karşılamayı hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda ilk hafta Bursaspor maçımızın sponsorluğunu Konyaspor’umuzun en büyük destekçilerinden Atiker A.Ş. ve eski yöneticilerimizden Ömer Atiker üstlendi. Gaziantepspor ile 27 Ağustos Cuma günü deplasmanda yapacağımız karşılaşmanın ulaşım ve konaklama masrafları ise Yükseller A.Ş. Hakan Yüksel tarafından karşılanacaktır. Kendilerine kulübümüze maddi anlamda yaşadığı sıkıntılı dönemde verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Verilen bu destekler sıkıntılı bir dönemden geçen kulübümüze ve yönetimimize büyük katkı sağlamakta ve moral olmaktadır. Aynı desteğin Konya’mızdaki diğer kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından verilmesi en büyük isteğimiz” dedi.
Üç sezondur Konyaspor’un formasını giyen ve takım kaptanlarımızdan olan Erdal Kılıçaslan, 26.yaş gününü Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde teknik heyet ve oyuncuların katılımıyla düzenlenen mini törende pasta keserek kutladı. Üzerinde ‘İyi ki doğdun Erdal. Nice senelere’ yazılı pastayı kesen Erdal Kılıçaslan’a ilk parçayı teknik direktör Ziya Doğan ikram etti. Teknik heyetin ve oyuncuların tebriklerini kabul eden Erdal Kılıçaslan, yaşanılan mutluluğun alınacak sonuçlarla lig boyunca devam etmesi temennisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri