Gaziantep Üniversitesi’nden Çin İle İşbirliği

Gaziantep Üniversitesi, Çin’in üst düzey üniversitelerinden Hebei Üniversitesi ile işbirliği çerçeve anlaşması imzaladı.

Gaziantep Üniversitesi, Çin’in üst düzey üniversitelerinden Hebei Üniversitesi ile işbirliği çerçeve anlaşması imzaladı. Anlaşma, Hebei eyaletinin merkezi Baoding’de bulunan Hebei Üniversitesi’nin yeni yerleşkesinde, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Hebei Üniversitesi Rektör Yardımcısı Wang Fengming arasında imzalandı.

Anlaşma, iki üniversite arasındaki öğrenci ve öğretim görevlisi değişimini içeriyor. İmza töreni öncesinde yapılan görüşmede, Coşkun ve Wang, uzun vadeli işbirliği için imzanın ilk adım olacağını ve işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Koç, Hebei Üniversitesi Gazetecilik ve İletişim Fakültesi Dekanı Bai Gui ve diğer yetkililer imza töreninde hazır bulundu.

YÖK BAŞKANI ÇETİNSAYA ÇİN’DE

Öte yandan, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Çin’de temaslarda bulundu. Çin Burs Konseyi'nin Pekin’deki Beihang (Pekin Havacılık ve Uzay) Üniversitesi’nde düzenlediği 5.Uluslararası Yüksek Lisans Bursu Bilgilendirme Semineri vesilesiyle Pekin’e gelen Çetinsaya, Çin Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile işbirliği, iki ülke arasındaki öğrenci değişimi ve üniversitelerin denklik ve tanınması gibi konularda görüşmeler yaptı.

Söz konusu burs seminerine Türkiye’den Gaziantep Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Siirt üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi katıldı.

YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış’ın da eşlik ettiği Çetinsaya, bu gece Türkiye’ye dönecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri