Gaziantep mesaisi başlıyor

Ligin ilk iki haftasında umduğunu bulamayan ve henüz puanla tanışamayan Torku Konyaspor, ligin 3. haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşacak

Temsilcimizde zorlu maçın hazırlıkları bugün başlıyor
Torku Konyaspor’da izin bitti ve ligin 3. haftasında, iç sahada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynanacak maçın hazırlıkları bugün akşam yapılacak antrenmanla başlayacak. Transferde ise hareketli günlere yaşanıyor. Ligin ilk iki haftasında, iç sahada Bucaspor ve deplasmanda 1461 Trabzonspor karşısında şok yenilgiler alarak son 10 yılın en kötü başlangıcını yapan Kartallar son sıraya oturdu. Pazar günü oynanana 1461 Trabzon maçının ardından 2 gün izin yapan Kartallar, bugün öğleden sonra Tatlıcak tesislerinde toplanacaklar ve akşam saatlerinde de antrenmana çıkacaklar.
Çalışmadan önce veya sonra yönetici veya teknik adamların futbolcularla bir toplantı yaparak görüşlerini alacakları ileri sürüldü.. Ayrıca yönetim kurulu toplantısında da kötü gidişin masaya yatırıldığı öğrenildi. Ligin 3. haftasında, Milli maçlar nedeniyle verilen aranın ardından 15-16 Eylül’de kendisi gibi puansız Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek olan Torku Konyaspor’da hazırlıklar bu maça kadar aralıksız devam edecek. Bu arada, hafta sonunda Anadolu Selçukluspor ile biri maça yapılmasının planladığı bildirildi. 
KARTAL YENİDEN TRANSFER TAARRUZUNA BAŞLADI
Torku Konyaspor’da; ligin ilk iki haftasında alınan beklenmedik sonuçların ardından transfer konusu yeniden gündeme geldi. Yönetim kurulundan alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta içerisinde Anadolu Selçukluspor ile yapılan antrenman maçında eski sakatlığı nükseden ve sezonu kapattığı ileri sürülen Angelov’un gönderilerek yerine, ismi açıklanmayan Nijeryalı bir bir forvet oyuncusu alınması için düğmeye basıldı. Ayrıca, geçene yıl Elazığspor’da oynayan ve 12 gol atan forvet oyuncusu Sinan ile anlaşma sağlandı. Bugün Konya’ya gelecek olan Sinan ile sözleşme imzalanacak ve golcü futbolcu takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Torku Konyaspor yönetimi, stoper olarak ise eski futbolculardan ve halen Elazığspor’da lisanslı olan Görkem’e teklif götürdüğü, ancak bu futbolcunun gelmek istemediği öğrenildi. Bu nedenle, stoper arayışına başlanıldı. Yönetimin son olarak iyi bir ön libero bulunması halinde 4. bir transfer daha yapabileceği ileri sürüldü. Ayrıca bir kaleci transferinin de gündeme gelebileceği belirtildi.


ÇINAR: HER TÜRLÜ ÖNLEM ALINACAK
Konyaspor'un PTT 1.Lig’de oynadığı 2. maçtan da yenilgilerle ayrılmasının kötü bir ekip olduğu anlamına gelmediğini sadece saha içi performansında ve sportif başarı adına istenilenlerin gerçekleşmemesi nedeniyle arzu edilmeyen bir süreçten geçtiğini ifade eden Basın Sözcüsü İbrahim Çınar, kötü gidişe dur denilmesi adına acil olarak gerekenlerin yapılacağını ve bunun içerisinde takıma takviye konusunun da bulunduğunu söyledi.
Bucaspor ve 1461 Trabzon maçlarında alınan mağlubiyetlerin herkesi son derece üzdüğünü ancak takımın gerçek gücünün bu olmadığını bildiklerini belirten Çınar, “Bakıldığında tecrübeli ve kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahibiz. Ancak beklentilere cevap verilemediği gerçeği ortada. Kimse bu sonuçların alınmasını istemezdi. Fakat futbolda bu tür durumlar her takımın başına gelebiliyor. Sezonun ilk haftalarında bunu yaşamamız, var olan sıkıntıların çözümü için bize biraz daha süre tanıyor. Ahmet Şan başkanlığında göreve ilk geldiğimiz dönemde birinci önceliğimizin Torku Konyaspor’umuzun içerisinde bulunduğu kötü mali durumdan en kısa sürede ve sağlıklı şekilde çıkmasını sağlamanın ve kaybolan itibarının yeniden kazandırılması olduğunu ifade ettik. Bugün gelinen noktada bu konuda önemli mesafeler kat ettiğimiz apaçık ortada. Mali disiplini sağlamanın yanısıra sportif anlamda bir başarı elde edilmesi gerekiyordu ki bu da takımımızı hak ettiği Süper Lig’e taşımaktı. Bu bağlamda bizi hedefe ulaştıracak bir teknik heyet ve oyuncu kadrosu oluşturuldu. Ama beklenmeyen sonuçlar alındı. Bu her şeyin sonu anlamına gelmiyor. Mevcut sıkıntıların çözümü noktasında ne gerekiyorsa yapılacak. Acil önlemler arasında takımımızın eksik görülen mevkilerine takviyelerde var. Teknik direktörümüzle konuyu görüşerek ihtiyaç olan mevkilere takımımıza katkı sağlayacağına inandığımız oyuncu arkadaşlarımızı transfer edeceğiz. Torku Konyaspor’da oluşturulmaya çalışıldığı gibi kesinlikle bir kriz dönemi yoktur. Sadece ufak bir kaza yaşadık. Bunları da önümüzdeki haftalarda oyuncularımız kendilerine yakışır şekilde mücadele ederek alacakları başarılı sonuçlarla telafi edeceklerdir” dedi.
3.HAFTA GERİDE KALDI
PTT 1. ligde 2. hafta da geride kaldı. Torku Konyaspor’un, deplasmanda 1461 Trabzon’a 3-0’lık skorla yenilerek son sıraya oturduğu haftayı, ilk iki maçta puan kaybetmeyen ve 6’şar puana sahip olan 1461 Trabzon ile Kayseri Erciyesspor zirvede kapattı. Konyaspor ile birlikte puansız Gaziantep BŞ, Göztepe ve Ankaragücü ise, son 4 sırayı oluşturdu. PTT 1.Lig’in 2. haftasında oynanan karşılaşmalardan beşini deplasman, ikisini ev sahibi takımlar kazanırken, iki mücadele berabere sona erdi. Toplam 17 golün atıldığı haftada 6 maç 1-0’lık sonuçla tamamlanırken, en gollü karşılaşmalar ise 2-2 sonuçlanan Linyitspor-Boluspor ve Adana Demirspor-Rizespor maçları oldu.
SPOR SERVİSİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri