“gaziantep, Marka Ve Patent Tescilinde Cumhuriyet Rekoru Kırdı”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in marka ve patent tescilinde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını açıkladı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep'in marka ve patent tescilinde Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını açıkladı. Ünverdi, en fazla marka ve patent başvurusu yapan iller arasında 5. sıraya yükseldiklerini söyledi.

Anadolu Markaları 2013’ün Gaziantep tanıtım toplantısı, GSO’nun da desteğiyle Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center’da yapıldı. Son başvuru tarihi 25 Ekim olan yarışmanın tanıtım toplantısında, GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, Ekonomist Dergisi Yayın Yönetmeni Talat Yeşiloğlu ile Kiğılı Giyim Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı Gaziantep’in öne çıkan firmalarının yetkilileriyle bir araya geldi.

Toplantının açılışında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep’in tarihi, sosyal ve kültürel zenginlikleri, sanayi, ticaret ve turizm alanındaki gelişmişliğiyle ülkenin önde gelen illerinden birisi olduğunu belirtti. Markalarıyla örnek bir kent haline gelen Gaziantep'in ünü sınırları aşan Antep baklavasının uluslar arası tescilini alacak olmanın gururunu yaşadığını dile getiren Ünverdi, "Antep baklavasının uluslar arası tescili Türkiye’den gerçekleşen ilk başvuru olması nedeniyle büyük önem taşıyor.” dedi.

Ünverdi, GSO olarak, Türkiye’de markalaşmadan bahsedilmeyen bir dönemde, 2003 yılında 'Marka Şehir Gaziantep Projesi’ni başlattıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bugün bu projeyle elde ettiklerimiz, ne kadar doğru zamanda, ne kadar doğru bir adım attığımızı, bir kez daha bizlere gösteriyor. Gaziantep, projenin ardından marka ve patent tescilinde, Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. En fazla marka ve patent başvurusu yapan iller arasında 5’nci sıraya yükseldi. 2012 sonunda başvuru sayımız, 2 bin 949’a ulaştı. Sanayimiz adına önemli kazanımlar elde ettik. Her bir marka şehrimize ayrı bir katma değer, zenginlik kattı. Birçok şehir, Gaziantep’i örnek alarak, markalaşma projelerini hayata geçirmeye başladı.”

Anadolu Markaları Yarışması’na geçtiğimiz yıldan beri destek verdiklerini ve Türkiye’nin dört bir yanından markalaşma öyküsünü paylaşan şirketlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk ise “Ekonomideki küreselleşme unsuru, markalaşmayı zorunlu hale getirdi. Bunun bilincinde olan birçok şirket, stratejilerinin odağına markalaşma yatırımını aldı. Özellikle ülke ekonomimizin lokomotifi olan KOBİ’ler, markalaşma yolunda profesyonelleşmeye, organizasyon yapısında önemli değişikliklere gitmeye başladı. Ulusal markalarımızın küresel bir güç olmak için yatırım yapması, hem ülkemiz adına gurur duymamızı, hem de geleceğe yönelik heyecanımızı artırıyor. Anadolu Markaları Yarışması da bir dünya markası haline gelmek isteyen firmalarımıza önemli bir fırsat sunuyor. Kurulduğu günden bu yana reel sektöre ve dolayısıyla ülke ekonomisine hizmet eden Türkiye Finans olarak bu stratejimizle paralel bir misyon üstlenen Anadolu Markaları Yarışması’nı desteklemekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri