Gaziantep Havalimanı'nda 'Engeller' Kalktı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen 'Engelsiz Havaalanı Projesi' kapsamında Gaziantep Havalimanı da sertifika almaya hak kazandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen 'Engelsiz Havaalanı Projesi' kapsamında Gaziantep Havalimanı da sertifika almaya hak kazandı.Gaziantep ile birlikte sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 13'e yükseldi.

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla geliştirilen projede; Antalya, Atatürk, Sabiha Gökçen, Erzincan, Kocaeli Cengiz Topel, Zafer, Çanakkale, Dalaman, Hatay ve Sivas Nuri Demirağ havalimanlarının ardından Gaziantep Havalimanı da 11 Temmuz 2013 tarihinde 'Engelsiz Havaalanı' sertifikası almaya hak kazandı.

DİĞER HAVALİMANLARI İÇİN İNCELEME SÜRÜYOR

DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanarak SHGM'ye başvuruda bulunulan diğer havaalanları ile ilgili inceleme ve değerlendirme çalışmaları da sürdürülüyor. Isparta Süleyman Demirel, Bursa-Yenişehir, Denizli-Çardak, Kahramanmaraş, Tekirdağ-Çorlu, Trabzon, Uşak, Ankara-Esenboğa ve İzmir-Adnan Menderes havalimanları da Engelsiz Havaalanı Belgesi almak üzere proje dosyalarını tamamlayarak SHGM'ye başvurusunu yaptı.

Havaalanı ve terminal işletmecilerinin yanı sıra havayolu şirketleri ve yer hizmeti kuruluşlarının da dahil olduğu projenin yer hizmetleri alanında başvuruda bulunan olan TGS Yer Hizmetleri AŞ ise Sabiha Gökçen ve Adnan Menderes havalimanlarının ardından sertifika almaya hak kazandığı Adana Havalimanı ile birlikte 3 havalimanında engelsiz hizmet sunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri