Gaziantep Günlerinde 500 Bin Porsiyon Yemek Tüketilecek

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getirdi. İstanbul'un her iki yakasında aynı anda düzenlenen yemek şenlikleri,...

Kebabı, katmeri, baklavası ve fıstığıyla dünya çapında üne sahip Gaziantep mutfağı birbirinden lezzetli yemeklerini ve kültürünü İstanbulluların ayağına getirdi. İstanbul'un her iki yakasında aynı anda düzenlenen yemek şenlikleri, bu akşam sona erecek. Avrupa yakasında Beylikdüzü Çarşamba Pazarı alanında, Anadolu Yakasında ise Maltepe Sahili Miting alanında devam eden etkinliklerde 500 bin porsiyon yemek tüketilmesi hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl 350 bin kişinin ağırlandığı İstanbul'un en büyük yemek şenliklerinde bu sene katılım rekoru kırılması bekleniyor. Gaziantep Mutfağının en meşhur restoranları, kebapçıları ve kuruluk satıcılarının katıldığı şenliklerde İstanbullulara güzel bir hafta sonu geçirme imkanı sunuyor.

Gaziantep Dernekleri Federasyonu çatısı altında İstanbul, Anadolu, Kadıköy ve İslahiyeliler Gaziantep Derneklerinin işbirliğiyle düzenlenen Tanıtım Günleri ve 1. Yiyecek Şenliği'nde basın mensuplarına bilgi veren Gaziantep Dernekleri Federasyonu 2. Başkanı İsmet Enç şunları söyledi; “Bu şenlik olarak yapılan ama daha çok fuarımsı bir organizasyondur. Burada sergilenen 6 bin yıllık Gaziantep kültürüdür. Bu kültürde yemek ön palandadır. Ancak bunun yanısıra şenlikte yöresel sanatçılarımızı ve sanatımızı da tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu şenliği geleneksel olarak her sene düzenlemekteyiz, bu da onlardan bir tanesidir. Bu şenlikleri İstanbul'un çeşitli yerlerinde yapmaktayız. Sadece Maltepe'de düzenlenen şenliğe toplam 200 bin civarında katılımcı bekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda Göztepe ve Bakırköy'de yapılacak olan şenliklerle birlikte toplam 1 veya 2 milyon kişiye ulaşabileceğimizi düşünüyorum.”

Şenliğe katılan vatandaşlar da Gaziantep mutfağının birbirinden lezzetli yemeklerini tadarak bir yandan eğlendiklerini bir yandan da yöreye özel gıdalardan kışlık alışverişlerini yaptıklarını söyledi.

Bugün akşama kadar devam edecek şenlikler 20-21 Eylül arası Kadıköy Selami Çeşme Özgürlük Parkı'nda, 27-28 Eylül tarihinde de Bakırköy Botanik Park'ta devam edecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri