Gazi Yılmaz Yiğit’in Babası: Oğluma Yapılanlar Beni Çok Üzdü

Ankara’da otobüs şoförü ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen terör gazisi Yılmaz Yiğit’in Edirne’de yaşayan babası Gülabi Yiğit, oğluna yapılanlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde...

Ankara’da otobüs şoförü ile yaşadığı tartışma ile gündeme gelen terör gazisi Yılmaz Yiğit’in Edirne’de yaşayan babası Gülabi Yiğit, oğluna yapılanlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde teröristlerin düzenlediği saldırı sonucu iki kolu ve bir bacağı kopan Jandarma Özel Harekat’ta görevli Uzman Çavuş Yılmaz Yiğit, uzun tedavi sürecinin ardından hayati tehlikeyi atlattı. Yaşamını protez bacak ve kollarla sürdüren gazi, kızıyla birlikte Ankara’da halk otobüsünden indiği sırada kart gösterememe yüzünden sürücü ile tartıştı.

Türkiye’nin gündemine oturan olay en çok, gazinin Edirne’de yaşayan babası 56 yaşındaki Gülabi Yiğit’i üzdü. Geçimini Selimiye meydanında güvercinlere buğday satarak sağlayan baba Gülabi Yiğit, olayı televizyonlardan takip etti. Olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Yiğit, “Gerçekten çok üzüldüm. Kolları yok. Yardıma muhtaç bir adama şoförün öyle davranması beni gerçekten çok üzdü. Şoför oğlumu kızının yanında azarlıyor. Milletin içindeki koca bir asker adam küçük düşürülüyor. Kim olsa üzülür. Hangi baba olsa üzülürdü.” dedi.

“Benim çocuğum pehlivandı.” diyen Gazi babası, “Minder güreşçisiydi. Vücut geliştirme, boks her türlü spor yapardı. Aslan gibi bir delikanlıydı. Dağların aslanıydı. Ama ne yapalım şu an kolları yok. Bacağının biri yok.” diye konuştu.

Kendilerini bir Allah’ın kulunun sormadığını anlatan Gülabi Yiğit, “Milletvekili desen, bizde milletvekilleri sıfır. Ankara’dan geldik. Bir Allah’ın kulu gelip de geçmiş olsun demedi. Ben tek olarak yaşıyorum. Yanlış, ben devlet tarafından ilgi görmüyorum. Allah'a şükür muhtaç değilim. Yani devlet tarafından hiç ilgi görmüyorum.” açıklamasını yaptı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri