Gazi Teknopark ile Özbekistan'daki bilişim şirketleri işbirliği yapacak

Gazi Teknopark Genel Müdürü Elif Başak Teksin, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e düzenledikleri ticaret heyeti kapsamında 5 protokol ve mutabakat anlaşması imzaladıklarını söyledi.

Teksin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Üniversitesinin desteğiyle 2008'de faaliyete geçen Gazi Teknopark'ta 160 firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu firmaların ihracat kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını aktardı.

Gazi Teknopark olarak, uluslararası faaliyetlere ve firmaların küresel pazarda güçlü konuma sahip olmasına büyük önem verdiklerine işaret eden Teksin, işbirliği kurmak ve stratejik ortaklıklar geliştirmek amacıyla düzenli olarak uluslararası faaliyetler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Teksin, bu kapsamda Bilkent Cyberpark işbirliğiyle Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e ticaret heyeti ziyareti gerçekleştirdiklerini bildirerek, "Heyet, Özbekistan'daki bilgi teknolojileri ve dijital dönüşüm fırsatlarını yerinde incelemek, bu ülkedeki şirketlerle işbirliği geliştirmek amacıyla düzenlendi. Heyetimizde, Gazi Teknopark ve Bilkent Cyberpark temsilcileri ile 15 teknoloji firmasından 32 kişi yer aldı." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri