Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi Dualarla Açıldı

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yenilenen Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi, dualarla açıldı.

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da yenilenen Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi, dualarla açıldı. Törene Reisu-l-ulema Mustafa Kavazoviç Efendi, Katar Evkaf Bakanı Gays bin Mubarek el-Kuvari, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlık Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, AB Yüksek Temsilcisi Peter Sorensen ve birçok müftü, imam ve siyasetçi katıldı.

Bosna-Hersek İslami Birliği Reisi Mustafa Kavazoviç Efendi, törende yaptığı konuşmada, yenilenen kütüphanenin yeni ümitler de doğurduğunu söyledi. Kavazoviç Efendi, “Milletimiz, kültürümüz ve geleneklerimizi bize taşıyan insanlara minnettarız. İnşallah sonraki nesillerimiz de bu hazineyi korumaya devam edecektir.” dedi. Kavazoviç Efendi, Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nin beş asır sonra yeni bir eve kavuştuğunu dile getirdi.

Bakir İzzetbegoviç ise bu zengin kütüphane sayesinde geçmişi okuyarak geleceği inşa edecek bilimadamlarının büyük bir fırsata sahip olduğunu dile getirdi.

Kütüphane projesine yaklaşık 9 milyon dolarlık maddi destek veren Katarlı Bakan el-Kuvari, bu eserin diyalog, barış ve anlayış için önemli olduğunu ifade etti.

Bosna-Hersek’in en eski kamu kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Gazi Hüsrev Bey Kütüphanesi’nde Arapça, Türkçe ve Farsça dillerinde yaklaşık 10 bin el yazması eser bulunuyor. Yenilenen kütüphane binasında iki büyük okuma salonu ile bir kongre salonu bulunuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri