Gazi dualarla uğurlandı

Akciğer ve kalp rahatsızlığı nedeniyle hayata veda eden Konya Muharip Gaziler Derneği Başkan Yaşar Öner, kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı
Yaklaşık iki ay önce yakalandığı rahatsızlıktan kurtulamayan Konya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yaşar Öner, önceki gün akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Uzun yıllardır Konya Muharip Gaziler Derneği başkanlığını yürüten yaşar Öner’in ölüm haberi başta ailesi ve yakınları olmak üzere herkesi yasa boğdu. 1974 Kıbrıs gazisi olan 56 yaşındaki Yaşar Öner’in cenazesi dün sabah saatlerinde Askeri Hastane morgundan alındıktan sonra Meram Eskiyol üzerinde bulunan Kadıköy sitelerindeki evine getirildi. Burada ailesi ve yüzlerce gazi arkadaşı tarafından karşılanan Öner’in cenazesi burada okunan Kuran-ı Kerim’in ardından toprağa verilmek üzere cenaze aracı ile memleketi Akören’e götürüldü.
Vali Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri ve sivil erkanın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce gazi ve çok sayıda vatandaşın duaları ve gözyaşları ile Akören Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.
56 yaşındaki hayata veda eden bir çocuk babası Öner’in bir süredir kalp ve akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü önceki gün akşam saatlerinde evinde hayata veda ettiği öğrenildi.
Vefatından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Öner’in gazi arkadaşları, “Yaşar başkanımız iki ay gibi kısa bir süre önce akciğer ve kalbe bağlı rahatsızlığa yakalanmıştı. Oldukça kısa bir sürede hastalık karşısında çaresiz kalan arkadaşımız önceki akşam yaşama veda etti. Bir kızı ve bir oğlu olan Öner’in oğlu Yarma yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti. O günden sonra sürekli olarak üzülürdü. Sonunda dert sahibi oldu ve kısa sürede hastalığa yenilerek bizlere veda etti. Bunun için acımız büyük” dedi.
GAZİLERDEN OTOBÜS TEPKİSİ
Gaziler, Yaşar Öner’in cenazesine katılmak için Büyükşehir Belediyesi’nden otobüs istediklerini ancak kendilerine olumsuz cevap verdiklerini ifade ederek, “Belediye yetkilileri aldıkları bir karar ile Konya dışına otobüs veremeyeceklerini söyleyince çok üzüldük. Biz sadece gazi arkadaşımızın cenazesine katılmak için otobüs istemiştik. Ama vermediler. Bu bizim acımızı daha da artırdı” diyerek sitemlerini iletti.
ALİ SAİT ÖGE

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri