Gazeteciler tehdit ediliyor 

Ümit Özdağ, “İktidar yanlıları, İstanbul'da gazete ve televizyonları dolaşıyorlar. Evet çıkmazsa biz bu değişikliği yine gündeme getireceğiz deyip, gazetecileri tehdit ediyorlar. Milletin iradesi ile oynanmasın” dedi 

Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, beraberindeki heyet ile birlikte Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC)'yi ziyaret etti. Ziyarette Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, hazır bulundu. Basın kuruluşlarının işlerini tam anlamıyla yapmadığını baskı ve yıldırmalarla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Özdağ, “Gazeteciler, tehdit ediliyor. Demokratik bir ülkede olmayacak bir basın yayın yapılanması var” dedi.

Kendisine sorulan soruları yanıtlayan Özdağ, şunları kaydetti: “Milliyetçi Hareket Partisi içinden yüzde 90 hayır çıkacak. Baskıları, dayatmalara boyun eğmeyeceğiz. Bizim amacımız, ülkeyi olası bir bilinmezlikten kurtarmak. Elimizdeki verilere göre de Türkiye genelinde yüzde 58 ve üstü hayır bekliyoruz. Türk milleti CHP, AK Parti, MHP ve Saadet Partisi ile tüm bu gerçekleri kavradı. Gümbür gümbür gelen bir hayır var. İktidar bunun paniği içinde. İstanbul'da gazete ve televizyonları dolaşıyorlar. Evet çıkmazsa biz bu değişikliği yine gündeme getireceğiz deyip, onları tehdit ediyorlar. Milletin iradesi ile oynanmasın.”
REKTÖRE GÖNDERME YAPTI 
Konya'da konuşan Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e yaptığı paylaşımlar nedeniyle tepki göstererek, “Akşam konferansım var. Hodri meydan. Gel sana da söz vereyim. Neden evet dediğini anlat. Ya da cübbeni çıkar siyasi arenaya çık” dedi.  Sosyal medya üzerinden Ümit Özdağ'a yönelik yaptığı paylaşım ile gündeme gelen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Özdağ'ın hedefi oldu. Twitter hesabından bir takipçisinin yönelttiği soruyu yanıtlayan Konya Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, MHP Genel Başkan adayları Dr. Sinan Oğan ve Prof. Dr. Ümit Özdağ'a yönelik açıklamalarda bulunmuştu. 
CEMİYET BAŞKANI'NDAN TEPKİ 
Ankara'da kurulan bazı derneklerin olduğunu ve yaşanan birtakım olayların kendilerinin canını sıktığını belirten Sefa Özdemir de “Basının içinde olan bizleriz. Neyin ne olduğunu bilemiyoruz. Tarafsız gazetecilik, yapılmalı.  Randevularımız bekletiliyor. Yazılı basına desteklerini veren yerleri boğmaya çalışıyorlar. Cezai işlemler uygulamak istiyorlar” dedi. 
EMRE ÖZGÜL  merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri