Gazeteci Şenyurt Özbay vefat etti

Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Konya Takip Gazetesi Spor Müdürü Mustafa Şenyurt Özbay, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Önceki gün vefat eden emektar Gazeteci Mustafa Şenyurt Özbay, Hacıveyis Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedilmek üzere son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar, Konya basın camiası, yakınları ve dostları katıldı. Merhaba Gazetesi olarak meslektaşımız merhum Özbay'a Allah'tan rahmet, yakınları ve tüm basın camiasına da sabr-ı cemil niyaz ediyoruz.

ŞENYURT ÖZBAY KİMDİR?

50 yıla yaklaşan meslek yaşamında gazeteciliğin muhabirlik, temsilcilik, editörlük, dizgi, pikaj, montaj gibi teknik bölümlerinde görev yapan Konya basınının emektarlarından Gazeteci Mustafa Şenyurt Özbay, önceki gün akşam saatlerinde yakalandığı hastalığa yenik düşerek, 69 yaşında yaşama veda etti. Lise yıllarında başladığı gazetecilik kariyerinde önemli başarılara imza atan Mustafa Şenyurt Özbay, Yeni Konya, Yeni Meram, Konya Postası, Konya Takip, Günaydın, Bulvar, Milliyet Gazeteleri ile Flaş Dergisi’nde aktif olarak gazetecilik yaptı. Konya’da 1981 yılında 1 Numara isimli Konya’nın ilk ofset dergisini çıkardı. Günaydın Gazetesi tarafından Almanya’ya gönderilen ve bir süre burada Günaydın Gazetesi’nin Bonn muhabirliğini de yapan Özbay daha sonra  1980 yılında Konya’ya döndü, Yeni meram Gazetesi’nin spor müdürü oldu.  Bu sürede Milliyet Gazetesi’nin de Konya temsilciliğini yapan Mustafa Şenyurt Özbay , emekli olduktan sonra, Milliyet Konya Gazetesi’nde ve Konya Olay Gazetesi’nde de spor yazarlığı ve KTV televizyonunda da spor yorumculuğu yaptı. Konya Takip Gazetesi’nin spor müdürlüğünü yapmaktayken yakalandığı akciğer kanseri hastalığına yenik düşen Konya basının önemli ve emektar ismi Mustafa Şenyurt Özbay, ömrünün son günlerine kadar Takip gazetesindeki köşe yazılarına devam etti.

MESUT TURAN

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri