Gazeteci Hasan Hüseyin Korucu bugün anılıyor

2004 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan gazeteci Hasan Hüseyin Korucu, ölümünün 6. yılında Üçler Mezarlığı’ndaki kabri başında bugün saat 11.00’de anılacak.

Gazetecilik mesleğine ilk olarak Yeni Meram Gazetesi’nde Rıdvan Bülbül’ün yanında başlayan Korucu, daha sonra Hürriyet Gazetesi Konya Büro Şefi merhum Mehmet Gazel ile adliye muhabirliği branşında önemli bir başarı yakaladı.

Daha sonra Türkiye’de Yarın Gazetesi’ne geçen Korucu, son olarak Türkiye’de Yarın Gazetesi’nin Merhaba olarak yayın hayatına devam etmesi ile Merhaba Gazetesi’nde İstihbarat Servis Şefi olarak çalıştı. Uzun yıllar Merhaba Gazetesi’nde çalışan Korucu, 10 Mart 2004 yılında evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti.
49 yaşında hayata veda eden 3 çocuk babası Hasan Hüseyin Korucu, aynı gün Sultan Selim Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra da Üçler Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Kendisi gibi birçok muhabirin yetişmesinde büyük emekleri olan Korucu’yu ölümünün 6.yılında bir kez daha rahmet ile anıyor ailesi ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri