Gaz yerine battaniye

Bir yılda yüzde 74 zamlanan doğalgaz aile bütçelerini sarstı. Doğalgaz faturasının kabarmasıyla ısınma sorununa çare arayan vatandaşlar battaniye satışlarını artırdı
DOĞALGAZ CEP YAKIYOR
Doğalgaz satış fiyatlarına son bir yıl içerisinde yüzde 74 zam yapılması vatandaşları çaresiz bıraktı. Havaların soğuması ile birlikte evlerini doğalgaz ile ısıtan vatandaşlar faturaların her geçen gün kabardığından yakınırken ısınmak için çeşitli alternatiflere yöneldiklerini söyledi. Doğalgazın yanı sıra elektrik fiyatlarında büyük oranda artması nedeniyle ısınma sorunu yaşayan vatandaşların imdadına battaniye satıcıları yetişti.
SATIŞLAR YÜZDE 30 ARTTI
Karaaslanlar Mağazası yetkilisi Üzeyir Bakım, doğalgaz ile birlikte kömür ve elektrik fiyatlarının da büyük oranda artmasının battaniye satışlarını artırdığını söyledi. Üzeyir Bakım, “Vatandaş artık her oda yerine sadece oturdukları odaları yakıyor. Televizyon seyrederken de kalorifer yakmak yerine battaniye örtüyor. Bunun neticesinde de battaniye satışları yüzde 30 oranında arttı” diye konuştu.
DAİRE BAŞINA 456 TL GAZ BEDELİ
Doğalgaz zammından en çok, merkezi ısıtma sisteminin kullanıldığı apartmanlarda yaşayan vatandaşlar etkileniyor. Numune Hastanesi yakınlarında bulunan 16 daireli Marmara Apartmanı’na ocak ayında 7 bin 305 TL fatura gelince, apartman sakinleri büyük şok yaşadı. Apartman başına asgari ücrete yakın bir meblağ -456 TL- doğalgaz gideri düşünce apartman sakinleri son ödeme tarihi 12 Ocak olan faturayı zamanında ödeyemedi.
 
Özellikle merkezi ısıtma sistemi doğalgaz olan sitelerin aylık ödedikleri fatura bedelinin neredeyse bir asgari ücrete yaklaştığını ifade eden vatandaşlar, doğalgazın akılcı bir çözüm olduğunu ancak aşırı zamlar yüzünden kullanmaya korktuklarını söyledi. Zamlar nedeniyle doğalgazın tüketimine sınırlama getirdiklerini dile getiren site sakinleri, yetkililerden doğalgaz fiyatlarında zam yerine indirime gidilmesi gerektiğini söyledi.
Karaaslanlar Tüketim Malları ve Ev Gereçleri Satış Mağazası yetkilisi Üzeyir Bakım, son zamlar ile battaniye satışlarında büyük oranda artışın yaşanmasına neden olduğunu söyledi. Bakım, “Doğalgaza yüzde 74 oranında zam gelmesi nedeni ile battaniye satışları geçen yıllara oranla yüzde 30 civarında arttı. Gelen aşırı talep nedeni ile bizlerde ürünlerimize zam yapmak yerine vatandaşlarımızın alım gücüne uygun seviyede tutmayı hedefledik. Vatandaşımızın talep ettiği kaliteli battaniye fiyatları ise 30 ile 75 TL arasında değişiyor. Bizim amacımız yüksek oranda kar yapmak yerine her vatandaşın alım gücüne uygun satış yaparak ürünlere ihtiyacı olan müşterilerimizi memnun etmek” diye konuştu.
ALİ SAİT ÖGE
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri