‘gaz’ Alımını Protesto Eden Chp’liler Polislere Biber İkram Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Gençlik Kolları, AK Parti hükümetinin 50 milyon lira bütçeyle biber gazı ve çeşitli güvenlik malzemesi alımını protesto etti. İzmir Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan eyleme katılan CHP'li...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Gençlik Kolları, AK Parti hükümetinin 50 milyon lira bütçeyle biber gazı ve çeşitli güvenlik malzemesi alımını protesto etti. İzmir Emniyet Müdürlüğü binası önünde yapılan eyleme katılan CHP'li gençler, eylemi izleyen sivil polislere taze yeşil biber ikram etti ancak polisler biberleri almadı.

    Eyleme katılarak genç partililere destek veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Türkiye'nin bir 'polis devletine' dönüştürülmek istediğini belirterek "İlk provayı Gezi'de gerçekleştirdiler. Hükümet, şimdi de gaz ve yan malzeme tedarikiyle demokratik eylemleri şiddetle bastırmaya hazırlanıyor. CHP olarak bizler gençliğin, barışın, kardeşliğin yanında olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

    CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, "Gençlik gaz değil, demokrasi ve hukuk istiyor. Onlar gaz almaya devam etsin, biz barikatlarda direnmeye devam edeceğiz." dedi.

    

    Hükümetin 1,5 milyon biber gazı, ışık ve ses bombası almaya hazırlandığını belirten Yıldız, "Gezi'de bu ülkenin gençleri can verdi. Bu ülkenin gaz, ses ve ışık bombasına ve 'AK polise' değil, demokrasi ve hukuka ihtiyacı var. Cumhurbaşkanı, kaçak sarayda bu ülkenin gençlerinin kanı üzerinde oturuyor. Biz AKP'nin biber gazlarından, teneke TOMA'larından korkmuyoruz. Onlar gaz almaya devam etsin, biz barikatlarda direnmeye devam edeceğiz." dedi.

    POLİSLERE BİBER İKRAMI

    CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse de biber gazı alımını kınadıklarını belirterek demokrasi ve hukukun yerleşmesi için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. CHP'li gençler, eylemde 'gazı değil, tazesi var' diyerek ellerindeki yeşil biberi, görevli sivil polislere ikram etmeye çalıştı. Polisler ise eylemi sessizce izleyerek uzatılan biberleri almadı. Bazı polisler de tebessüm etti.

    Konak Meydanı’nda bulunan Emniyet Müdürlüğü önünde, 'AKP'nin Yeni Türkiye'si=Biber Gazı Cumhuriyeti' yazılı pankart açan gençlerin eylemine Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak da destek verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri