Gasp Şüphelilerinden Biri Üniversite Öğrencisi Çıktı!

Adana’da gasp olayına karıştıkları ileri sürülen biri üniversite öğrencisi iki genç gözaltına alındı. Polis, lüks araçla gasp yapan 29 yaşındaki Mustafa D. ile Çukurova Üniversitesi öğrencisi 31 yaşındaki Burak M.E.’yi 250’ye...

Adana’da gasp olayına karıştıkları ileri sürülen biri üniversite öğrencisi iki genç gözaltına alındı. Polis, lüks araçla gasp yapan 29 yaşındaki Mustafa D. ile Çukurova Üniversitesi öğrencisi 31 yaşındaki Burak M.E.’yi 250’ye yakın güvenlik kamerası inceleyerek buldu.

Olay, merkez Seyhan ilçesi Cemal Gürsel caddesi Doğrular İşhanında yaşandı. İddialara göre, lüks bir araçla gelen Mustafa D. ile Burak M.E., işhanı içinde S.D.’ın ensesine silah dayadı. Gaspçılar, etkisiz hale getirdikleri S.D.'yi bodrum katına indirdi, cep telefonu, cüzdanı ile aracının anahtarını aldı. Saldırganlar daha sonra kaçtı.

Haber verilmesi üzerine harekete geçen Emniyet Asayiş Şubesi Gasp Bürosu ekipleri, cadde üzerindeki değişik işyerlerine ait 250’ye yakın güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis, şüphelilerin lüks marka bir araçla geldiklerini belirledi. Plakası tespit edilen aracın internet üzerinden de satılığa çıkarıldığı ortaya çıktı. Plaka Takip Sistemi’nden yapılan araştırmada da şüphelilerin aynı aracın içinde görüldükleri saptandı.

Polis, şüphelileri Ziyapaşa mahallesi ile Mahfesığmaz mahallelerinde yakaladı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan iki gencin, S.D.’yi aralarındaki alacak-verecek meselesinden dolayı gasp ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Saldırıya uğrayan S.D. ise silahla kendisini tehdit eden kişileri ilk kez gördüğünü söyledi. Yakalanan şüphelilerin evlerindeki aramalarda kullandıkları 7,65 çapında bir tabanca ile kurusu sıkı silah bulundu. Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan iki şüpheli, Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrolünün ardından “nitelikli yağma” suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri