Garantör olun

Peşmegreler Kerkük’te gasp edilen araziler üzerinde ev yapıp, buraya yerleştirdikleri Kürtlere silah dağıtmaya başladılar.

TÜRKMENELİ Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı, “Son zamanlarda Irak hükümetiyle ile Kuzey’deki yönetim arasında Türkmenler’in yaşadığı şehirlere silah yığınakları yapılıyor. İhtilaflı bölgeler Türkmenlerin ana toprakları olan bölgelerdir. Olası bir çatışmada Türkmenler’in zarar görmemesi için Türkiye’nin garantörlüğünü talep ediyoruz” dedi. İstanbul Aksaray’daki Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısına Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Beyatlı, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Tütüncü ve Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Selman Nalbant katıldı.

ORTAK AÇIKLAMA

Ortak açıklamayı Beyatlı okudu. Bölgelerinde kardeşçe yaşamak istediklerini söyleyen Beyatlı, “Bölgede patlak verecek savaşta en çok zarar görecek olan Türkmenlerdir. Geçen Cuma günü itibariyle Peşmegreler Kerkük’te gasp edilen araziler üzerinde ev yapıp, buraya yerleştirdikleri Kürtlere silah dağıtmaya başladılar. Kerkük’te sadece Türkmenler silahsızdır. Olası bir çatışmada Türkmenlerin zarar görmemesi için Türkiye’nin garantörlüğünü talep ediyoruz. Her taraf silahlı ise bizi bir gücün koruması lazım” dedi.

İŞGAL KALDIRILSIN

Beyatlı Türkmenlerin isteklerini de şöyle sıraladı:
* Türkmeneli bölgesinde Irak hükümetiyle Kürt grupları arasındaki gerilime son verilmelidir. 
* Türkmeneli toprakları üzerindeki işgaller kaldırılmalı, Sivillere dağıtılan silahlara el konulmalı, Türkmeneli bölgesinde her 3 gruptan silahlı güç oluşturmalı, kontrol Türkmenlere verilmelidir. 
* Kürt ya da Araplara verilirse diğerinin muhalefetine uğrayacaktır.
* Özgür ALTUNCU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri