Garanti'den Yılın İlk Yarısında 1,9 Milyar Tl'lik Konsolide Olmayan Net Kâr

Türkiye Garanti Bankası AŞ, 30 Haziran 2013 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Garanti’nin konsolide olmayan mevduat büyüklüğü 101 milyar 318 milyon 343 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 133 milyar 948.

Türkiye Garanti Bankası AŞ, 30 Haziran 2013 tarihli finansal tablolarını açıkladı. Garanti’nin konsolide olmayan mevduat büyüklüğü 101 milyar 318 milyon 343 bin TL seviyesine ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla ekonomiye 133 milyar 948 milyon 895 bin TL destek sağladı. 2013’ün ilk yarısındaki konsolide olmayan net kârı 1 milyar 890 milyon 647 bin TL oldu. Bankanın özkaynak kârlılığı yüzde 18,5, aktif kârlılığı ise yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşti.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Likit bilanço yapımız, sağlam aktif kalitemiz ve iç kaynaklarla güçlendirdiğimiz sermayemizle sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümeye devam ediyoruz." dedi. Bu paralelde Garanti’nin dağıtım kanallarını geliştirmeye devam ettiğini aktaran Özen, şöyle devam etti:

"İkinci çeyrekte şube sayımızı 960’ın üzerine taşırken, mobil bankacılık alanında ise değişime liderlik etmeyi sürdürdük. Müşteriyle karşılıklı etkileşime dayanan ve günlük finansal aktivitelerin yönetimini destekleyen yeni projemiz iGaranti’yi kullanıma sunduk. İnsan odaklı yaklaşımıyla en çok tercih edilen marka olmayı sürdüren Garanti, yarattığı güvenin bir yansıması olarak toplam mevduat artışını, ilk yarıda sektörün iki katı hızda gerçekleştirdi."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri