Galler'deki Kritik Nato Zirvesi Başlıyor

Galler’deki NATO zirvesi bugün başlıyor. NATO üyesi 27 üye ülke ve ortak ülke liderlerinin katılacağı zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Bu önemli zirvede Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,...

Galler’deki NATO zirvesi bugün başlıyor. NATO üyesi 27 üye ülke ve ortak ülke liderlerinin katılacağı zirvede Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Bu önemli zirvede Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Binali Yıldırım eşlik ediyor.

Zirve, NATO Genel Sekreteri Anders Rasmussen ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından aile fotoğrafı çektirecek olan liderler, NATO zirvesinin gündemindeki Afganistan, Ukrayna krizi gibi konularda farklı toplantılara katılacak. Öte yandan üye ülke dışişleri bakanları ve savunma bakanları da paralel toplantılara iştirak edecek.

‘Cumhurbaşkanı’ olarak katıldığı ilk uluslararası zirvede Tayyip Erdoğan, Afganistan ve NATO-Ukrayna Komisyonu toplantılarına katılacak. Zirvenin ilk gününde Erdoğan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Galler Prensi Charles ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey'i kabul edecek olan Erdoğan, Galler Prensi tarafından devlet ve hükümet başkanlarına verilecek resepsiyon ve Kuzey Atlantik Konseyi çalışma akşam yemeğine katılacak. Zirvenin ikinci gününde ise Erdoğan’ın ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi bekleniyor.

Dünyada eş zamanlı devam eden birçok kriz zamanında yapılan zirvenin, örgütün tarihindeki en zor ve kapsamlı toplantılardan biri olacağı belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri