Galibiyet zamanı

Konyaspor bugün saat 13.30da Samsunsporu konuk edecek. Adana beraberliği ile 2 puan kaybeden Kartalın tek düşüncesi evinde kazanmak. Yeşil-beyazlı ekipte Poljak ve Görkem forma giyemeyecek
Bank Asya 1. ligde 11 haftadır lider koltuğunda oturan ve ilk yarıyı da lider bitirmeyi amaçlayan Konyaspor, bugün ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Samsunspor ile zor bir 90’a çıkacak. Atatürk stadındaki maç saat 13.30’da başlayacak. Karşılaşmada İstanbul bölgesinden Süleyman Abay düdük çalacak. Abay’ın yardımcılığını İsmail Şencan ve Nihat Samuk Yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adnan Güngördü.
Konyaspor’da, ligde sürpriz sonuçlar alan Samsunuspor’a maçının hazırlıkları dün yapılan ter idmanıyla tamamlandı. Sakat ve hasta futbolcuların katılmadığı antrenmanda tüm futbolcuların oldukça neşeli ve istekli oldukları gözlendi. Yeşil-beyazlılar daha sonra Tatlıcak tesislerinde kampa girdiler. Temsilcimizde, sakatlığı devam eden Koray, İstanbul’da ameliyat olan Uğur Akdemir ile birlikte hasta olan kaleci Haluk ve Umut Kekikli büyük bir olasılıkla kadroda yer alamayacak. Ömer’in durumu ise maç öncesi netlik kazanacak. Ayrıca, sarı kart cezası nedeniyle Görkem ve Poljac Samsunspor’a karşı forma giyemeyecekler.
Kartal’da koral süper. Yönetici, teknik adam ve futbolcular galibiyette birleştiler. Konyaspor yöneticileri, taraftarların vereceği destekle Samsunspor’u yenerek liderliği sürdürmek istediklerini, takım olarak bunu da gerçekleştirecek güce sahip olduklarını yinelediler. Konyaspor-Samsunspor maçını sporseverler kale arkasından 3, kapalı tribünden 20, yeşil ve maraton tribünlerinden 5 lira ödeyerek izleyebilecekler.
4 SEZON SONRA YENİDEN
Konyaspor ile Samsunspor, bugün 4 sezon sonra, 14. kez karşı karşıya gelecek. Kartal’ın daha önce yapılan 13 maçta bariz üstünlüğü var. Yeşil-beyazlılar, Samsunspor’a karşı 7 galibiyet alırken, 3 kez yenildi, 3 mücadele ise berabere sona erdi. Konyaspor ile Samsunspor arasındaki rekabet 1988-89 sezonunda oynanan ve Kartal’ın 1-0 ve 3-0’lık skorlarla kazandığı maçlarla başladı. Bank Asya 1.Lig’in 15. hafta maçında Samsunspor ile 4 sezon aradan sonra yeniden karşılaşacak Konyaspor, 1989-90 ve 1991-92 sezonlarında oynanan 4 maçtan 2’sini kazanırken, 2 maçı ise Samsunspor kazandı.
Yeşil-beyazlı takımın 10 sezon aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükseldiği 2003-2004 sezonunda yapılana maçlarda iki takım Konya’da 0-0 berabere kalırken, Konyaspor, Samsun deplasmanda 3-2 kazandı. İki takım arasında 2004-2005 sezonunda oynanan maçlar Samsun’da 1-1, Konya’da ise 3-0 Konyaspor’un galibiyetiyle sonuçlandı. Takımlar, 2005-2006 sezonunda ise ikisi lig, biri kupa olmak üzere 3 maçta karşı karşıya geldiler. Ligde oynanan maçlardan ilkini Konyaspor, Konya’da 4-2 kazanırken, Samsun’daki mücadele 1-1 beraberlikle tamamlandı. İki takım arasındaki maçlarda Konyaspor rakip filelere 21’i lig, 3’ü kupa olmak üzere toplam 24 gol gönderirken, kalesinde 10’u lig, 5’i kupada olmak üzere 15 gol gördü.
SAMSUNSPOR MAÇINI MUTLAKA KAZANACAĞIZ
Bank Asya 1.Lig’de ilk yarının son 3 maçını kazanarak devre arasına lider olarak girmek istediklerini ifade eden Teknik Direktör Hüsnü Özkara, bu doğrultuda Samsunspor ile mutlak kazanmaları gereken bir maça çıkacaklarını ve 3 puanı alarak yollarına emin adımlarla devam edeceklerini söyledi.
Özkara, Samsunspor maçı ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Samsunspor maçı kendi sahamızda mutlak kazanmamız gereken bir mücadele. Lideriz ve ligdeki tüm rakipleri önümüzde geçilmesi gereken bir engel olarak görüyoruz. Samsunspor’un geçen hafta kendi sahasında yenilmesi kimseyi yanıltmasın. Bir hafta önce deplasmanda 10 kişiyle Kayseri Erciyesspor’a 5 gol attılar. Defansta çok çabuk ve deneyimli oyunculara sahip. Mücadeleci bir takım. Bu nedenle biz işimizin zor olduğunu biliyoruz. Seyircimizinde desteğiyle inşallah bu zorluğu geçmek istiyoruz” dedi.
Kalan 3 maçı kazanarak ilk yarıyı lider olarak kapatmak istediklerini de sözlerine ekleyen Teknik Özkara “Öncelikle geldiğimiz nokta bizi son derece memnun ediyor. Aşağıdan gelen bir Kardemir Karabükspor ve Altay takımları var. Aramızda fazla bir puan farkı yok. Biz kalan 3 maçımızdan 9 puan almak istiyoruz. Geçen hafta berabere kalarak puan bıraktığımız Adanaspor maçını da almış olsaydık bizim adımıza çok çok daha iyi olacaktı. Ama Adanaspor gibi kuvvetli bir takımdan puan almakta sevindirici. Bu 3 maçı en iyi şekilde değerlendirip ilk yarıyı lider olarak bitirmek istiyoruz. Bu yolda Samsunspor maçını mutlaka almamız lazım. İkinci devre çok daha çekişmeli ve zor olacak. İlk yarı en fazla puanı toplayıp ikinci yarı avantaj elde etmek istiyoruz” diye konuştu.
Kadroda yer alan her oyuncudan yararlanmak istediğini de belirten Teknik Direktör Özkara, sözlerine şöyle devam etti: ”Takımımızda yer alan her oyuncunun en yüksek performansa ulaşmak ve bunu takım adına olumlu kullanmak adına antrenmanlarda yoğun gayret içerisinde olduklarını biliyorum. Bu hafta bizde Poljac ve Görkem sarı kart cezalısı. Önemli olan yeni oluşan takımın takım oyununu en iyi şekilde yansıtması, hem takım olarak hem de bireysel anlamda yeteneklerine bilerek maçlara en iyi kadroyu çıkarmaya çalışıyoruz. Belli oyunculardan kurulu kadroyla oynuyoruz. Sonradan giren oyuncularda bu ligin önemli isimleri. Orta sahada Mehmet Ayaz, Abdulvahit ve Zafer Demir arasında rotasyon yapıyoruz. Forvette Mehmet Şen’e geçen hafta görev verdik. Buna rağmen 2 gol attı. Defansta Görkem-Volkan ikilisiyle bir istikrar yakalamıştık. Rakiplere pozisyon vermiyorlardı ve son Adanaspor maçında da görüldüğü gibi rakipler kalemize yaklaşamazken uzaktan şutlarda şanslarını deniyorlardı. Her oyuncudan alabileceğimiz maksimum verimi almaya çalışıyoruz.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri