Galatasaray, Trabzon'da da coştu

Hafta içinde Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup eden Galatasaray dün de Trabzon'u geçerken zorlanmadı: 3-0

UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden Trabzonspor, ligde de üst sıralara yükselmek, Galatasaray ise F.Bahçe'yi yenerek uzun bir aradan sonra yakaladığı liderliğini sürdürmek için dün gece sahaya galibiyet parolasıyla çıktı. Gol umutlarını yine Burak'a bağlayan Teknik Direktör Şenol Güneş; bu oyuncuya pozisyon hazırlamaları için de Adridan, Henrique ve Halil'i görevlendirdi. Sarı-Kırmızılı takımın hocası Fatih Terim, uzun bir aradan sonra Fenerbahçe karşısında bulduğu ideal 11'ini Trabzonspor karşısında da bozmadı. Konuk takım, ilk 45 dakika boyunca Trabzonspor'un etkili ataklarını genç Semih ve Ujfalusi ile rahat bir şekilde savuştururken, Melo ve Selçuk'un liderliğinde orta sahada oyunu istediği gibi yönlendirdi. Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında forvetin hareketli ismi Elmander'in güzel golüyle üstünlüğü de ele geçiren Cim-Bom, oyunun temposunu istediği gibi ayarlardı. Maç boyunca Bordo-Mavili taraftarların ıslıklarına maruz kalan Selçuk İnan, 44. dakikada attığı güzel frikik golüyle Sarı-Kırmızılı takımın soyunma odasına çok mutlu bir şekilde gitmesini sağladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Elmander'in pasında Melo, meşin yuvarlağı ağlara gönderebilseydi karşılaşma G.Saray için daha rahat geçecekti. Bir gol bulup, oyuna ortak olmak isteyen Bordo-Mavililerin her hücum girişimi henüz kaleci Muslera'ya bile gelmeden Sarı-Kırmızılı takımın başarılı savunmasından döndü. Maçın 55. dakikada Zokora'nın kırmızı kart görmesiyle pozisyon üretmekte zorlanan Trabzonspor, iyice oyundan düştü. Şenol Güneş de Adrian'ın yerine Aykut'u oyuna alarak farkın iyice açılmasını önlemeye çalıştı. Topa daha çok sahip olan ve orta sahada top çeviren Sarı-Kırmızılılar, karşılaşmanın uzatma dakikalarında Ceyhun'la farkı 3'e çıkardı. Çarşamba günü Fenerbahçe'yi 3-1 yenen G.Saray, Trabzonspor'u da 3-0'la geçerek, hem liderliğini korudu hem de şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu gösterdi.

 

 

 

 

TERİM'DEN OYUNCULARA TEBRİK

Deplasmanda Trabzon'u 3-0 mağlup eden G.Saray'da Teknik Direktör Fatih Terim, oyuncuların tek tek alınlarından öpülmeyi hak ettiğini söyledi. Fenerbahçe maçındaki 11'i bozmamasının takıma olumlu anlamda mesaj olduğunu vurgulayan deneyimli hoca, "F.Bahçe'nin ardından Trabzon'u yenmek kolay bir şey değildi. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra bizim için daha da kolay oldu. Trabzon da Avrupa'dan geldi. Onlara da başarılar diliyorum. Onlar, ligimizin 4. büyüğü ve renk katan ekibi." dedi.

 

'DEVLER LİGİ BİZİ TAHRİP ETTİ'

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, mağlubiyetin sebeplerini anlattı. Rakiplerinin, erken bulduğu golle moral kazandığını belirten deneyimli hoca, "Liderle oynadık. Biz takım olarak baskı yapsak da golü bulamadık. İkinci yarı önde basarak hamleler yaptık ama 10 kişi kaldık. 2-0'dan sonra kazanma şansımız iyice zora girdi. Oyun başındaki düşüncemiz kayboldu. Rakibimiz ise galibiyeti hak etti. Üst üste zor maçlar oynadık. İdmana vakit kalmıyor neredeyse. Devler Ligi bizi tahrip etti." diye konuştu.

 

***

Maçın Analizi

Müftüoğlu'nun doğruları yanlışlarından fazla

Karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, oyunu fazla kesmemeye çalışarak topun mücadele içinde fazla kalmasını sağladı. Bu düşünce içinde kart göstermemek için üzerine gereksiz çok fazla sorumluluk da aldı. Colman'ın Kazım'a, Kazım'ın Cech, Elmander'in Glowacki'ye yaptığı müdahalelerde hareketler sert gibi gözükse de tamamıyla pozisyon gereği ve art niyetsizdi. Sadece faulle cezalandırılması doğruydu. 7. dakikada Baros'un topu çektiği anda Cech'in koluyla müdahalesi ve 37'de Burak'ın yine elle topu kontrol etmesine devam demesi biraz da yardımcı hakemlerinin kendisine destek olmamasından kaynaklandı. Müftüoğlu'nun tartışılacak olan tek kararı 55'te Zokora'ya gösterdiği kırmızı karttı. Bu dakikada Galatasaraylı Melo ile Zokora, hava topu için yükseldikleri anda Trabzonsporlu futbolcunun uzanan kolu hem rakibin kafasına hem de topa daha yakındı. UEFA, kafa toplarında kol kullanımını kesinlikle yasakladı ve sarı kart gösterilmesine hükmetti. Bu pozisyonda Zokora'nın elleri Melo'ya doğru geldi. Ancak kırmızı kartlık bir dokunuş değildi. Doğruyu söylemek gerekirse böylesine pozisyonlar saha içinde hareketli haldeyken yumruk gibi algılanabiliyor. Ekranlardan bu pozisyon çok rahat çözülebilse de sahada böyle gözükebiliyor.

Maçın adamı

ALKIŞLAR SELÇUK'A

Sezon başında Trabzon'dan G.Saray'a transfer olan Selçuk, dün gecenin kahramanıydı. Eski takımına karşı ilk kez forma giyen yıldız oyuncu, bir gol attı bir de asist yaptı. Avni Aker'in tribünlerinden yükselen tepkilerle moralini bozmadan profesyonelce müsabakayı tamamladı.
 

Hayal kırıklığı

BURAK, YİNE SUSKUN KALDI

Trabzonspor'un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, Galatasaray'ın defansının genç ismi Semih'ten bir türlü yakasını kurtarmadı. Müsait pozisyonlarda ise gol vuruşlarında becerikli davranamadı. Yıldız futbolcu, ligdeki son dört karşılaşmasında suskun kaldı.

Kırılma noktası

MAÇ İLK YARIDA BİTTİ!

Dk. 44... Galatasaray 1-0 öndeyken Selçuk, harika bir vuruşla eski takım arkadaşını çaresiz bıraktı. Bu gol ilk 45 dakianın da skoruydu. Yıldız futbolcu, 90 dakika kendisini ıslıklayan tribünlere karşı tek bir harekette bulunmadı. Maçın soncunu Ceyhun tayin etti.
Zaman

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri