Galatasaray - Fenerbahçe derbisi dünyada ilgi çekmedi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi mücadelesi yurt dışında beklenen ilgiyi görmedi.

Spor Toto Süper Lig'de haftasonu derbi heyecanı yaşanacak. Türkiye'nin en büyük taraftar kitlesine sahip iki takmı, Galatasaray ve Fenerbahçe Cumartesi günü karşılacak.

TALEP GÖRMÜYOR

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar birçoklarına göre "Dünya Derbisi" olarak görülürken, dünyanın derbiye bakış açısı biraz farklı gibi görünüyor. Son dönemde iyice düşen futbol değerimizle beraber derbilerin izlenme değeri de düşüşe geçti. Dünya basınında sadece maç içerisinde yaşanan kötü olaylarla yer bulan Galatasaray-Fenerbahçe derbilerini yayınlayacak yabancı bir yayın kuruluşu olmadığı öğrenildi.

Dünya futbolunda dikkat çeken Real Madrid-Barcelona, Boca Juniors-River Plate, Manchester United-Manchester City gibi derbi mücadeleleri ise tam aksi şekilde tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle El Clasico'nun olduğu saatlerde dünya genelinde hayat durma noktasına geliyor.

EL CLASİCO KAPALI GİŞE

Geçen yıl Bernabeu'da oynanan mücadele için dünyanın farklı yerlerinden 200 basın kuruluşundan toplam 700 gazeteci El Clasico'ya akredite olurken, 100'den fazla televizyon maçı canlı yayınladı. Dünya üzerinde 400 milyondan fazla insan bu maçı izleme fırsatı buldu.

Bu iki takım arasında oynanan mücadelelerde 99 bin kapasiteli Nou Camp ve 84 bin kapasiteli Bernabeu statları tamamen dolarken yarın oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesi sadece 8 bin bilet satılabildi.

DAHA ÖNCE KAÇ ÜLKE YAYINLADI?

2008 - 2009 sezonunda İspanyol kanalları bazı maçlarımızı yayınladı. Bunda kuşkusuz İspanyol hoca Aragones ile İspanya gol kralı Guiza'nın Fenerbahçe'ye gelmesinin etkisi büyük oldu.

Fenerbahçe'nin kadrosunda çok sayıda Brezilyalı barındırdığı dönemde ise derbi maçları Brezilya'da da yayınlandı. 

İspanyol spor basını geçtiğimiz günlerde Türkiye Ligi'nin eskisi kadar ilgi görmediğini ve ligle ilgili çok küçük satırlarla bilgi verdiklerini açıklamıştı. Bakalım dünya derbimiz, dış basında ne kadar ilgi görecek!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri