Galatasaray, Dördüncü Yıldız İçin Start Verdi

Galatasaray, dördüncü yıldızı armasına ilk takan takım olmak için çıkacağı yolculuğun resmi startını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da düzenlendiği törenle verdi. Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda...

Galatasaray, dördüncü yıldızı armasına ilk takan takım olmak için çıkacağı yolculuğun resmi startını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da düzenlendiği törenle verdi. Türk Telekom Arena'da gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ilklerin kulübü olduklarını dile getirerek, "4. yıldızı herkesten önce bizim takmamız misyonumuzun bir gereğidir." dedi.

Galatasaray Futbol Takımı’nın Spor Toto Süper Lig’de 20. şampiyonluğunu elde ederek 4. yıldızı armasına takan ilk takım olması hedefiyle Türk Telekom Arena’da düzenlenen “Dördüncü Yıldıza Doğru” etkinliğe kulüp başkanı Ünal Aysal, teknik direktör Cesare Prandelli ve yardımcıları ile Profesyonel Futbol Takımı oyuncuları katıldı.

SELÇUK İNAN, DÖRDÜNCÜ YILDIZ İÇİN TAKIM ADINA MÜCADELE SÖZÜ VERDİ

Etkinlikte ilk söz alan takım kaptanı Selçuk İnan, "Galatasaray 3. yıldızı taktığında yıl 2002'ydi. O yıl aynı zamanda benim futbol kariyerime başladığım yıldı. Galatasaraylıların tüm Türkiye'deki 3. yıldız coşkusunu hayranlıkla izlemiştim." diyerek, şöyle devam etti:

"Aradan geçen 12 yılda kader beni en çok olmamı istediğim yere Galatasaray'a getirdi. Birileri bana deseydi ki 12 yıl sonra Galatasaray'da 4. yıldızı takmak için yola çıkan takımın kaptanı olacaksın. Bu bir rüya derdim uyanmak istemediğim bir rüya. Şimdi o rüya gerçek oluyor. Rüyaların gerçek olması herkese nasip olmaz. Bunun için şükrediyorum. Beni buralara getiren herkese de teşekkür ediyorum. Sezon sonunda Allah'ın izniyle 4. yıldız bayrağını dalgalandırdığımızda bu büyük hedefe bütün Galatasaraylılarla beraber ulaşmış olacağız. Bunun için takım arkadaşlarım adına terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyorum."

İnan'ın ardından kürsüye gelen Wesley Sneijder ise "Bugün bu törende en mutlu insanlarından biri ben olmalıyım. Dünyanın 4 büyük takımında forma giyme şansına sahip oldum. Ve şu an beni bu 4 büyük takım arasında en çok heyecanlandıran Galatasaray'ın önemli oyuncularından birisiyim." ifadelerini kullandı.

"Şampiyonluk sayılarına göre Türkiye'deki sistem uygulanırsa Real Madrid'in 6, Ajax'ın yine 6 yıldız takması gerekir." diyen Hollandalı futbolcu, "Ancak her iki takımın da armaları yıldız olayı dışında farklı anlamlara sahip hepinizin bildiği gibi Galatasaray'a İnter'den geldim. Onların formasında 1 yıldız var, çünkü İtalya'da 10 şampiyonluğa bir yıldız veriliyor. O yüzden bu sezon benim için çok önemli. Çok şanslı ve mutluyum ki Galatasaray'la birlikte 1 yıldızdan 4 yıldıza yükselmiş olacağım. Armasında 4 yıldız taşıyan takımın parçası olmak benim için futbol kariyerimin en onur verici durumu olacak. Arkadaşlarımla birlikte bu büyük zafer için hepinize söz veriyoruz." şeklinde konuştu.

PRANDELLİ: BU SEZON ŞAMPİYON OLMANIN DEĞERİ DAHA BÜYÜK

Teknik direktör Cesare Prandelli de bu yıl elde edecekleri şampiyonluğun değerinin daha büyük olduğunu söyledi. Prandelli, şöyle konuştu:

"Başkanımız Ünal Aysal'la ilk konuşmamızdan buyana çok önemli görev üstleneceğimi biliyordum. Tarihi ve taraftarıyla Galatasaray'ın sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada en prestejli takımlardan bir tanesi olduğunun farkına vardım. Galatasaray gibi bir kulübe geldiğinizde kazanmaktan başka seçeneğinizin olmadığını biliyorsunuz. Benim buraya gelişimin sebebi de buydu ve böyle bir kulüple sezona başlayacak olmak insana onur veriyor.

Geçen iki ayda yurtdışında hazırlık maçları oynadığımızda Türkiye dışındaki taraftarlarımızın sıcaklığıyla tanışma fırsatı bulduk. Bu yüzden Avrupa kupalarındaki maçlarımızda onları üzmeme adına elimizden geleni yapacağız. Şunun altını çizmek gerekiyor ki bu sezon şampiyon olmanın değeri daha büyük. Tek bir şampiyonlukla iki ödül birden alabilir, üstelik 4. yıldızı takıp kulübün tarihine geçebiliriz. Bu benim için teknik ekibim ve futbolcularım için büyük bir şans ve bunun bilincindeyiz. Her gün her dakika bu şansımızı değerlendirebilmek için futbolcularımızla beraber çok çalışıp bu onuru Galatasaray camiasına yaşatacağız. Bize güveniniz için çok teşekkür ediyoruz her zaman cim bom bom."

AYSAL: DÖRDÜNCÜ YILDIZI ÖNCE BİZİM TAKMAMIZ MİSYONUMUZUN BİR GEREĞİDİR

Kulüp başkanı Ünal Aysal da yaptığı konuşmada, Fenerbahçe'nin de 4. yıldıza aday olması durumu daha heyecanlı hale getirdiğini belirterek, "Dördüncü yıldızı herkesten önce bizim takmamız misyonumuzun bir gereğidir." dedi.

Müthiş bir yarışa sahne olacağı bugünden belli olan bir lig sezonu yaşadıklarını ve yaşayacaklarını da belirten Başkan Aysal, konuşmasına şöyle devam etti:

"En az 4 takımımız bu yıl ligi şampiyon bitirme konusunda çok iddialı durumdalar. Ancak bu aday çokluğu içinde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 4. yıldıza aday oluşları durumu daha da heyecanlı hale getiriyor. Ancak görüyorum ki bu heyecan küçük gruplar içinde kalsa da zaman zaman bir yarış, bir rekabet anlayışının dışına çıkabiliyor ve neredeyse bir düşmanlık duygularına dönüşebiliyor. Üstelik bu duyguları besleyen, hatta bunun sonuçlarından beslenen kişiler de var spor dünyamızda. Futbolumuzu yönetenlerin polisiye tedbirler dışında bu konuda anlamlı ve gerçekçi bir çaba içinde olduklarını maalesef söylemek mümkün değil. Bu nedenle siz medya mensuplarına ve biz kulüp yöneticilerine ciddi sorumluluklar düşüyor.

Galatasaray yöneticiliğimde kazanılan şampiyonluklar, alınan kupalar, kazanılan uluslararası başarılar dışında en gururlu olduğum anlar GS marka değerinin dünyada büyük bir gelişme göstermesi ve nihayet futbol dünyasının en değerli 17. markası seçilmesi oldu. Bu çabamız boyut değiştirerek en önemli projemiz olarak devam edecek. Aynı gelişmeyi bir bütün olarak Türk futbolunun göstermesi çok önemli. Bunun için tüm dünyanın gözlerinin üzerimizde olacağı bu yıl söz konusu rekabetin sportif bakımdan en üst düzeyde olması kadar sahada, tribünde, medyada ve nihayet sosyal hayatımızda da en üst seviyede olması çok önemli.

Biz kulüp yönetimi, teknik ekibimiz ve sporcularımız olarak bu anlayışın temsilcileri olmakta kararlıyız. Kararlı olduğumuz bir nokta daha var. Galatasaray Türkiye’de ilklerin kulübüdür. 4. Yıldızı herkesten önce bizim takmamız misyonumuzun bir gereğidir."

Konuşmaların ardından Başkan Ünal Aysal, teknik heyet ve futbolcular, saha ortasına kurulan 4. yıldız görselinin içine girerek, medya mensuplarına poz verdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri