Gagavuz Yeri Yerel Yöneticileri’nden Selçuklu’ya ziyaret

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde düzenlenen "Yerel...

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve TC Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde düzenlenen "Yerel Yönetimlerde Alternatif Enerji Kaynakları ve Asfalt Çalışmaları" programı kapsamında Moldova Gagavuz Yeri yerel yöneticileri Konya'nın merkez Selçuklu ilçesini ziyaret etti.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret eden heyet, Meclis Salonunda gerçekleştirilen tanıtım programı ile yürütülen belediyecilik faaliyetleri ile Selçuklu Belediyesi asfalt uygulamaları ve Güneş Enerjisi Üretimi Projesi hakkında bilgi aldılar.

"Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz" diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kardeşlerimizle birlikte olmak büyük bir mutluluk. Bu ziyaret programı için hem sizlere hem de TDBB'ye teşekkür ediyoruz. Bugünde Konya'da hem sizin arzu ettiğiniz konularda paylaşım olacak hem de şehrimizi tanıma, görme fırsatınız olacak. Türkiye'de yerel yönetimler çok güçlü ve önemli işler yapıyor. İnşallah gerçekleşen bu ziyaret, hem Türkiye, Moldova Gagavuz Yeri ilişkilerine hem de karşılıklı kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine vesile olur " dedi.

Aralık ayının Konya için yoğun bir ay olduğunu söyleyen Başkan Altay, "Hz. Mevlana'dan dolayı 7-17 Aralık tarihleri arasında tüm dünyanın gözü Konya'da oluyor. 17 Aralık akşamı Şeb-i Arus törenleri ile bu programlar tamamlanıyor. O nedenle şehrimiz çok kalabalık, umarım sizlerde programa katılırsınız. Hz. Mevlana, 12.-13.yüzyılda bugün bile ulaşamadığımız sevgi ve dostluk mesajları veren çok ünlü bir filozof. Dünyada herkesin görmesi, tanıması gereken Hz. Mevlana, Konya'mızın medar-ı iftiharı" diye konuştu.

Heyet adına konuşan Gagavuzya başkenti Komrat Belediye Başkanı Serghei Anastasov, "Moldova Gagavuz Yeri'nden birçok Belediye Başkanımızla birlikte Selçuklu ve Konya'da incelemelerde bulunmak üzere burada bulunuyoruz. Programı düzenleyen TDBB" ye ve bizlere gösterdiği misafirperverlikten dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyoruz. Selçuklu'ya nazaran daha küçük belediyelerden geliyoruz ve sizlerin belediyecilik deneyimlerinden paylaşmak istiyoruz" dedi.

Selçuklu Belediyesi hizmet binasında incelemelerde bulunan heyet daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesi Aslım Katı Atık Depolama Sahası ve Metan Gazından Elektrik Enerjisi Üretim Tesisini ziyaret ettiler. Mevlana Kültür Merkezi'nde 743. Vuslat Yıldönümü Sema Etkinliğine katılan heyet, ikinci gün İnce Minareli Medrese, Alaaddin Tepesi, Mevlana Müzesi, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi ve Sille'yi ziyaret ettiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri