Futsal antrenör eğitim semineri Konya’da

2009 yılından itibaren Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen Futsal Ligi'nde bu yıl yapısal olarak birçok değişikliğe gidiliyor.

2009 yılından itibaren Türkiye'nin birçok ilinde düzenlenen Futsal Ligi'nde bu yıl yapısal olarak birçok değişikliğe gidiliyor. Efes Futsal Ligi, 2012-2013 sezonundan itibaren TFF ve TASKK (Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu) işbirliğiyle Büyükler ve U17 olmak üzere 2 farklı kategoride oynanacak. Aralık ayının sonunda başlayacak Efes Futsal Ligi’ne katılan takımların antrenörlerinin ve misafir antrenörlerimizinde katılabileceği “Futsal Antrenör Eğitim Semineri” 05-06 Aralık’ta Konya’da gerçekleşecektir. İlk gün öğleye kadar Konya ASKF Toplantı Salonu’nda, öğleden sonrada Meram Ticaret Meslek Lisesi Spor Salonu’nda, 2.gün ise öğleye kadar Atatürk Stadyumu 100.Yıl Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşecek semineri TFF Futbol Gelişim Direktörlüğü anterönerlerinden Mustafa Özer verecek.

Seminer ve Futsal Ligi ile ilgili açıklamalarda bulunan Konya Futsal Sorumlusu İbrahim Karabacak; 2 gün sürecek seminerimize lige katılan takımların hocalarının katılma zorunluluğu bulunduğunu, seminer sonunda tüm katılımcılara sadece seminere katıldığına dair sertifika verileceğini, seminerin daha çok lige katılan takım hocalarını bilgilendirme olduğunu ve tüm hocalarımızı 05 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 09:30 da Konya ASKF Toplantı Salonu’na beklediklerini belirtti.

Efes Futsal Ligi’nin; önceki sezonlardan farklı olarak tamamen tescilli kulüplerin kendi sporcuları ile katılım sağlayabileceği organizasyon, illerde ASKF (Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu) Başkanlıkları yetkisinde gerçekleştirilecek. İllerdeki kulüp katılım sayılarına bağlı olarak Türkiye finallerine katılacak takım kontenjanlarının belirleneceği Efes Futsal Ligi'ni büyükler kategorisinde şampiyon olarak tamamlayan kulüp, UEFA tarafından kulüpler bazında gerçekleştirilen UEFA Futsal Kupası'na TFF'nin desteği ile katılarak ülkemizi temsil edecek. Konya bölgesinde şampiyon olan takımlar ülkemizi UEFA Futsal Kupası’nda temsil etme hakkını elde edecek ve bölgelerinden 1.olup çıkan takımların süper bölge, finaller  ve Avrupa konaklama ve seyahat masrafları TFF tarafından karşılanacaktır. Efes Futsal Ligi'nin gerçekleşeceği iller şunlardır; Adana, Ağrı, Ankara, Batman, Bingöl, Bursa, Çankırı, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya, Mersin, Muş, Samsun ve Trabzon. Konya merkez ve ilçelerde ki amatör spor kulüplerimizin bu sezon ki amatör lisanslarla ücretsiz olarak katılabileceği Futsal Ligi’nde U17 ve büyükler 18–35 yaş arasında olmak üzere 2 ayrı kategori olarak gerçekleşecektir. Üst düzey profesyonel olarak oynamış 35 yaş üstü sporcular istisnai olarak turnuvaya katılabileceklerdir. Kapalı spor salonunda yapılacak olan, maçlarda; futsal hakemleri görev alacağı, resmi turnuvada TFF Efes Futsal Ligi Statüsü ve oyun kuralları uygulanacaktır. Konya’da şuana kadar U17 kategorisine 13, Büyükler’e ise 8 takım müracaat etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri